Απόδραση από τα κρατητήρια Χανίων: Στο κελί τρεις από τους πέντε βαρυποινίτες, το όχημα με το οποίο διέφυγαν

Αυτοί που ακόμα αναζητούνται είναι ο 34χρονος υπήκοος Πακιστάν που είχε καταδικαστεί σε τρις ισόβια για τρεις ανθρωποκτονίας καθώς και ο 34χρονος υπήκοος Αλβανίας που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών — Η απόδραση είχε ως συνέπεια το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ να διατάξει ΕΔΕ σε βάρος πέντε αστυνομικών και να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι τρεις αστυνομικοί των κρατητηρίων

Ανενόχλητοι κυκλοφορούσαν σε έναν από τους κεντρικότερους πεζόδρομους του Ηρακλείου οι βαρυποινίτες που είχαν δραπετεύσει από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων περιμένοντας τη μεταγωγή τους στις φυλακές της περιοχής.

Η σύλληψή τους ήταν στοίχημα για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι ήθελαν πάση θυσία να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους πέντε βαρυποινίτες που κατάφεραν να δραπετεύσουν κάτω από τη μύτη τους.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των τριών εξ’ αυτών αφού εντόπισαν το κλεμμένο όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν.

Οι τρεις από τους συνολικά πέντε δραπέτες που συνελήφθησαν, είχαν παρκάρει το κλεμμένο όχημα τους στην περιοχή της Χανιώπορτας, με τους αστυνομικούς να τους συλλαμβάνουν ενώ περπατούσαν στον πολυσύχναστο πεζόδρομο του Ηρακλείου.

Πρόκειται για τον 43χρονο υπήκοο Αλβανίας, που ήταν μέλος της σπείρας των ένοπλων ληστών της Αττικής, τον 29χρονο υπήκοο Αλβανίας που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών και τον 32χρονο υπήκοο Αλβανίας που είχε καταδικαστεί για ληστεία.

Αυτοί που ακόμα αναζητούνται είναι ο 34χρονος υπήκοος Πακιστάν που είχε καταδικαστεί σε τρις ισόβια για τρεις ανθρωποκτονίας καθώς και ο 34χρονος υπήκοος Αλβανίας που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.

Οι δραπέτες κατάφεραν να το σκάσουν από το παράθυρο της τουαλέτας στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων. Ήταν λίγο μετά τις 02.00 τα ξημερώματα όταν πήραν τη σιδερένια μπάρα ασφαλείας των κρατητηρίων και κατάφεραν, όχι μόνο να σπάσουν και να λυγίσουν τα σίδερα, αλλά και να αποκολλήσουν ένα τσιμεντένιο κομμάτι από τη βάση του παραθύρου.

Η απόδραση είχε ως συνέπεια το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ να διατάξει ΕΔΕ σε βάρος πέντε αστυνομικών και να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι τρεις αστυνομικοί των κρατητηρίων.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: