Από την Κροατία στη Βραζιλία με ιστιοπλοϊκό για να στείλουν το μήνυμα της αλληλεγγύης

Πόσοι άνθρωποι θα τολμούσαν έστω να σκεφτούν ένα θαλάσσιο ταξίδι από την Κροατία μέχρι τη Βραζιλία με ιστιοπλοϊκό σκάφος; Δύο τολμηροί θαλασσοπόροι πρόκειται να το κάνουν πράξη, έχοντας ως βασική τους «αποσκευή» την αλληλεγγύη, την αγάπη και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Ο λόγος για τον οφθαλμίατρο, Ντράζεν Γκργκιτς, και τον ναυτικό, Μπράνιμιρ Βλάγιο, που στόχο έχουν να «ενώσουν» με αυτόν τον τρόπο την πόλη του Σίμπενικ με τη μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό χώρα της Νότιας Αμερικής. Μέσω αυτού του εγχειρήματος θα συγκεντρώσουν χρήματα για το Παιδικό Χωριό SOS Κροατίας (SOS Children’s Village Croatia), ενώ αποσκοπούν και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη θαλάσσια ρύπανση.

Το ταξίδι των δύο ανδρών, για το οποίο δηλώνουν και οι δύο ενθουσιασμένοι, ξεκίνησε από την προκυμαία του Σίμπενικ, με τις οικογένειες και τους φίλους τους να τους αποχαιρετούν και να τους εύχονται ό,τι καλύτερο. Εάν οι καιρικές συνθήκες αποδειχθούν ευνοϊκές, οι δύο άνδρες θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην πόλη από την οποία ξεκίνησαν στα μέσα Απριλίου.

Η διαδρομή δεν είναι εύκολη, λόγω του ψυχρού καιρού στη Μεσόγειο, ωστόσο οι άνεμοι είναι ευνοϊκοί, δήλωσε ο Γκργκιτς πριν από την έναρξη του ταξιδιού.

Το ιστιοφόρο είναι εφοδιασμένο με ένα τόνο τροφής και άλλα πράγματα που είναι απαραίτητα για ένα τέτοιο ταξίδι. Το βασικό εφόδιο, ωστόσο, είναι η θέλησή τους και οι ευχές από όσους θέλουν να είναι επιτυχημένο το εγχείρημά τους.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: