Από τα ποιο αφράτα γεμάτο ίνες νηστίσιμα μικρά τσουρεκάκια !!!

Από τα ποιο αφράτα γεμάτο ίνες νηστίσιμα μικρά τσουρεκάκια !!!

Βαζουμε.σε ενα μπολ1,5 μισο ποτηρι χλιαρο νερο με 100 γραμμαρια μαγια νωπη,

1 κουταλια ζαχαρη το ανακατευουμε και το αφηνουμε σκεπασμενο 15 λεπτα!

Στην λεκανη βαζουμε μισο ποτηρι σπορελαιο(130 ml),

1 ποτηρι ζαχαρη(280 γραμμαρια),

μισο ποτηρι φρεσκου πορτοκαλιου(130 ml),

ξυσμα.1 πορτοκαλιου,

μισο κουταλακι μαχλεπι,

μισο κουταλακι κακουλε,

1 βανιλια και τα ανακατευουμε!

Ριχνουμε το μείγμα μαγιας και ανακατευουμε!

Τελος προσθετουμε.1 κιλο.αλευρι για τσουρεκια αλλα χουφτα χουφτα δεν ζυμωνουμε πολυ παρα μονο διπλωνουμε !!

Σκεπαζουμε την ζυμη για 2 ωρες!

.

Στην συνεχεια την μεταφερουμε.στον παγκο μας την ζυμωνουμε.ελαφρως κοβουμε μικρα κομματακια τα.κανουμε κορδονια οτι σχεδιο θελουμε τα τοποθετουμε στην.λαδοκολα στο ταψι και σε ενα ποτηρι βαζουμε 1 κουταλια νερο με 3 κουταλιες της σουπας ζαχαρη το ανακατευουμε και περναμε τα τσουρεκακια με.πινελο κ ρίχνουμε από πάνω ή σουσάμι λίγο ή φλούδα αμυγδάλου !

Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 25 λεπτα στους 180 βαθμους ανάλογα τον φούρνο!

Εκτέλεση φωτό από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ..Συνταγή από κ. Θεοδωρας Ρούλα ΠαπαλιαγκαΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: