Από αυτά τα υλικά δημιουργήθηκε ο πιο διάσημος τηλεοπτικός βάτραχος

Πώς συνέβαλε ένα παλιό παλτό και μια μπάλα πινγκ πονγκ σε αυτό που αργότερα θα μετατρεπόταν σε παγκόσμιο φαινόμενο; Λίγη φαντασία, μια δόση δημιουργικής ιδιοφυΐας και γενναιόδωρες ποσότητες αγάπης και ενθουσιασμού, ήταν αρκετές για να δημιουργήσουν τον Kermit, τον πιο διάσημο τηλεοπτικό βάτραχο όλων των εποχών.

Ο δημιουργός του, λοιπόν, Jim Henson έχει αποκαλύψει ότι η πρώτη φιγούρα του περιβόητου Kermit δημιουργήθηκε από ένα παλιό και ξεχασμένο πράσινο παλτό της μητέρας του και μια μπάλα του πινγκ πονγκ κομμένη στη μέση που χρησιμοποιήθηκε στη θέση των ματιών του. Αρχικά, ο Kermit ήταν ένα ασαφές πλάσμα, κάτι σαν σαύρα, γι’ αυτό και λίγο αργότερα προστέθηκε το κολάρο με τα μυτερά σχέδια γύρω από το λαιμό του, προκειμένου να τον κάνει να μοιάζει πιο πολύ με βάτραχο, αλλά και για να κρύψει τη ραφή μεταξύ κεφαλιού και σώματος. Μάλιστα, η σχετικά απλή αυτή κατασκευή της μαριονέτας επέτρεπε στο χέρι του καλλιτέχνη να παράγει ένα ευρύ φάσμα έκφρασης και χειρονομιών.

Ήταν 9 Μαΐου του 1955 όταν η τηλεοπτική σειρά «Sam and Friends» του Jim Henson έκανε το ντεμπούτο της στην τοπική τηλεόραση της Ουάσιγκτον. Η «παρέα» αποτελούνταν από ένα καστ χαρακτήρων μεταξύ των οποίων ο διάσημος βάτραχος Kermit, ο γάλλος αρουραίος Pierre, το αφηρημένο φίδι Icky Gunk, ένα ανθρωποειδές με το όνομα Moldy Hay, καθώς και ένα τερατώδες, τριχωτό πλάσμα ονόματι Mushmellon.

Κατά τον σχεδιασμό των φιγούρων, ούτε ο ίδιος ο Henson μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη που θα ακολουθούσε με το φαινόμενο Muppet να αναδεικνύεται σε παγκόσμια λατρεία.

(?)

Πηγή: newsbeast.gr-paraxena

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: