Από 7 Ιουνίου οι αιτήσεις για δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις 7 Ιουνίου αρχίζουν οι αιτήσεις για δωρεάν φιλοξενία των παιδιών σε ιδιωτικούς και δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς στη νέα σχολική χρονιά. Οι αρμόδιοι εκφράζουν βεβαιότητα ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός δομών, χάρη στην αυξημένη χρηματοδότηση του σχετικού προγράμματος και των νέων τμημάτων που δημιουργούνται.

Όπως ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ, Θεόδωρο Γκοτσόπουλο, παρουσία της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, η διάθεση των vouchers στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σύνολο των παιδιών των δικαιούχων θα γίνει από την πρώτη κιόλας κατανομή.

Οι προδιαγραφές που θα πρέπει να πληρούν οι αιτούντες, καθώς και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων περιγράφονται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να υπογραφεί σήμερα. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) με προθεσμία 22 ημερών. Τα προσωρινά αποτελέσματα θα εκδοθούν το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου, ενώ τα οριστικά στις 15 Ιουλίου.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα, (αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι), ενώ τα κριτήρια επιλογής είναι το οικογενειακό εισόδημα, η εργασιακή θέση, η οικογενειακή κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑμεΑ). Οι αιτήσεις των ΑμεΑ γίνονται δεκτές χωρίς να λαμβάνεται υπόψη άλλο κριτήριο.

Ο κ. Χαρίτσης και η κ. Φωτίου εκτίμησαν ότι θα καλυφθούν περισσότερες από 140.000 θέσεις και τόνισαν ότι στόχος είναι να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις και να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

«Φέτος διασφαλίσαμε το μεγαλύτερο ποσό χρηματοδότησης, ύψους 270 εκ. ευρώ, που έχει δοθεί ποτέ για το πρόγραμμα παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ η κα Φωτίου δήλωσε πως «μέσα σε 4 χρόνια κρίσης, αυξήσαμε τις δαπάνες για το παιδί από 822 εκατ. ευρώ το 2015 σε 1,4 δισ. ευρώ το 2018 και φέτος αυξάνουμε ακόμα περισσότερο τον προϋπολογισμό για να φτάσουμε στο 1,5 δισ. ευρώ».

Υπενθυμίζεται πως το περσινό σχολικό έτος υποβλήθηκαν 161.000 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν 141.000 και δόθηκαν 95.000 vouchers, ενώ στη δεύτερη κατανομή εξυπηρετήθηκαν άλλες 32.000 περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός δομών περίπου 14.000 παιδιά.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: