Απίθανοι προορισμοί για οικογενειακές διακοπές

Μαγιό, πετσέτες, αντιηλιακό, καπέλα, το ψυγειάκι με τα φρούτα, τι ξέχασα;

Οι διακοπές με τα παιδιά δεν είναι σαν κανονικές διακοπές, καθώς έχεις πάντα κάτι να σκεφτείς. Και κάτι να προσέξεις.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως οι γονείς πρέπει να θυσιάσουν την απέραντη ομορφιά της ελληνικής γης και να συμβιβαστούν με κάτι κοντινό και εύκολο.

Γιατί από παραλίες φιλικές σε οικογένειες είναι η χώρα μας γεμάτη, όρεξη και χρήμα να έχεις να τις εξερευνείς. Κάποιες μάλιστα από αυτές είναι ιδιαιτέρως όμορφες και βρίσκονται σε προορισμούς εντελώς προσιτούς για μαμάδες, μπαμπάδες και παιδάκια.

Κάλλος, πεντακάθαρα νερά και πλούσια άμμο φυσικά για να μπορούν τα παιδιά να ευχαριστηθούν παιχνίδι. Και να δικαιωθούν έτσι οι κόποι των γονέων που κουβαλούν μονίμως κουβαδάκια και φτυαράκια.

Παραλίες που πέρα από όμορφες έχουν και εύκολη πρόσβαση, χωρίς να χρειάζεται δηλαδή να διανύσεις εκατοντάδες μέτρα με στρώματα, σωσίβια και μπρατσάκια ανά χείρας. Και παιδιά μουτρωμένα από την ταλαιπωρία.

Αν έχουν μάλιστα και έστω μια υποτυπώδη οργάνωση για κάνα παγωτό στο χέρι, τότε είσαι σίγουρα σε μια παραδεισένια οικογενειακή παραλία. Να, σαν αυτές…

Φαλάσαρνα, Κρήτη

Η παραλία της Κρήτης που εγγυάται άφθονες στιγμές οικογενειακής ευτυχίας βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νομού Χανίων και είναι ένας τροπικός παράδεισος για όλη την οικογένεια. Όχι ότι δεν είναι οι άλλες παραλίες του νομού, σαν το Ελαφονήσι, εδώ απλώς όλοι θα βρουν κάτι να αγαπήσουν.

Οι γονείς τα αξέχαστα χρώματα της θάλασσας και τα παιδιά τη λευκή άμμο σαν πούδρα. Χιλιόμετρα ολόκληρα εξωτικού τοπίου, μια απέραντη άπλα 5 παραλιών είναι ουσιαστικά που προσφέρουν τα πάντα, από οργανωμένες καταστάσεις και θαλάσσια σπορ μέχρι και απόλυτη απομόνωση στη φύση.

Αν είστε από αυτές τις οικογένειες που τα έχουν φροντίσει όλα από πριν δηλαδή. Και βέβαια ρηχά και κρυστάλλινα νερά για παιχνίδι μέχρι το ηλιοβασίλεμα, όταν ο πρώτος λόγος θα επιστρέψει και πάλι στους γονείς…

Σάνη, Χαλκιδική

Όλα τα παιδιά της Βόρειας Ελλάδας έχουν περάσει κάποιο καλοκαίρι εκεί, κι αυτό λέει πολλά προφανώς για το οικογενειακό παραλιακό στολίδι της Κασσάνδρας. Στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής βρίσκεται λοιπόν η κλασική επιλογή για τις οικογένειες, μόνο που δεν είναι λύση ανάγκης, αλλά ρητή απόφαση για μαγευτικές διακοπές.

Ατέλειωτα χιλιόμετρα με ολόλευκη σαν πούδρα άμμο, νερά σε απίθανα τιρκουάζ χρώματα και ένα υπέροχο πευκοδάσος ολοκληρώνει το τοπίο, για να χορτάσει το μάτι πράσινο. Η παραλία είναι οργανωμένη σε κάποια τμήματα και ελεύθερη σε όλα τα υπόλοιπα. Στα συν, η παρουσία του ναυαγοσώστη που κάνει τους γονείς κομματάκι πιο ήσυχους.

Γέρακας, Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος είναι νησί που μπορείς να χαρείς και με την οικογένεια και ως εργένης, διαλέγεις και παίρνεις. Αν καταφτάσεις με παιδιά και κουβαδάκια, τον Γέρακα ψάχνεις. Πανέμορφη και αμμώδης, η παραλία έχει εύκολη πρόσβαση, χρυσαφένια άμμο και ρηχά σμαραγδί νερά.

Ο κολπίσκος προσφέρει κάποιες βασικές ανέσεις, εξασφαλίζοντας την πολυπόθητη ηρεμία των γονέων για σκιά. Ο Γέρακας έχει το προνόμιο να περιλαμβάνεται στους τόπους προστασίας της Καρέτα-Καρέτα, καθώς χρησιμεύει ως αγαπημένο σημείο αναπαραγωγής της.

Τα παιδιά ξετρελαίνονται με κάτι τέτοια και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν περιβαλλοντικά. Και εξαιτίας της χελώνας, απαγορεύονται και τα θαλάσσια σπορ, ένας εξτρά λόγος να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο…

Σαρακήνικο, Πάργα

Εδώ έχουμε μια παραλία κομμένη και ραμμένη για γονείς και παιδιά, ώστε ο καθένας να βρει αυτό που ψάχνει. Νερά γαλανά και πεντακάθαρα, σχεδόν τροπικά, ψιλή άμμος στο μεγαλύτερο μέρος της και ένας υπέροχος ελαιώνας συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς, άκρως κατάλληλο για μικρές ηλικίες.

Μπάνιο, παιχνίδι στην αμμουδιά, βόλτες με θαλάσσια ποδήλατα, ακόμα και ψάρεμα μπορούν να κάνουν οι οικογένειες. Κι όταν κουραστούν, τα μαγαζιά δίπλα στη θάλασσα προσφέρουν ανάσες ξεκούρασης και ανεφοδιασμού.

Μια από τις ωραιότερες παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας, με εξόφθαλμη αύρα Ιονίου, καλωσορίζει τα κουβαδάκια και πλανεύει τους γονείς.

Στούπα, Μεσσηνία

Το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό της Μεσσηνιακής Μάνης έχει μια πραγματικά φανταστική αμμουδιά, αλλά και ρηχά γαλαζοπράσινα νερά για να παίζουν με τις ώρες τα πιτσιρίκια στην ακροθαλασσιά. Δεν είναι τυχαία τόσο δημοφιλής στην περιοχή.

Χτισμένος στους πρόποδες του επιβλητικού Ταϋγέτου, ο οικισμός είναι τουριστικά ανεπτυγμένος, καθώς η φήμη του προηγείται. Το παραθαλάσσιο θέρετρο έχει την παραλία του ακριβώς μπροστά στον κεντρικό δρόμο, μια πανέμορφη παραλία, αλίμονο, δίπλα του όμως υπάρχει το στολίδι της Μεσσηνιακής Μάνης, η χιλιοτραγουδισμένη Καλογριά!

Επίσης αμμώδης, ακόμα πιο εξωτική και εντελώς φιλική στην οικογένεια, πλήρως οργανωμένη και εξαιρετική καθώς είναι.

Άβυθος, Κεφαλονιά

Άλλο ένα νησί με μαγευτικές παραλίες για όλη την οικογένεια, η Κεφαλονιά ξέρει πώς να καλωσορίζει γονείς με παιδιά και να τους μαγεύει μια για πάντα. Στα νότια του νησιού συναντάμε και τη φιλικότερη ακτή για παιδιά, με τα καταγάλανα νερά να είναι ρηχά και να βαθαίνουν πολύ ομαλά.

Αλλά και η πλούσια άμμος είναι φανταστική, σε καλεί σε παιχνίδι και κάστρα ως το ηλιοβασίλεμα. Στις παροχές που προσφέρει περιλαμβάνεται η συνήθης οργάνωση, αλλά και εστιατόρια, δημόσιες τουαλέτες και ντουζιέρες. Και ναυαγοσώστη φυσικά, που ακόμα κι εδώ μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμος.

Στην παραλία φτάνεις με ασφαλτοστρωμένο δρόμο και ούτε βήμα δεν κάνεις περιττό.

Αγία Άννα, Νάξος

Εδώ η οικογένεια θα βρει δυο έκτακτες παραλίες πλάι-πλάι να χαρεί όλες τις ώρες της ημέρας. Και είναι αμφότερες εξαιρετικά δημοφιλείς στα ζευγάρια με παιδιά. Άγιος Προκόπης και Αγία Άννα απαρτίζουν μια απέραντη παραλία με αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά. Και πλήθος από παραθαλάσσιες ταβέρνες για το κατιτίς όταν πεινάσεις.

Λευκή άμμο και κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά συναντάς στον Άη-Προκόπη, χρυσή αμμουδιά με κεδρόδασος βλέπεις λίγο παρακάτω, στην Αγία Άννα πια. Η παραλία είναι ιδανική για παιδιά, ένας μεγάλος και ασφαλής παιδότοπος.

Παρά την οργάνωση και την εμπορική εκμετάλλευση δε, διατηρεί ακέραιη την εκθαμβωτική ομορφιά της…

Ολυμπιακή Ακτή, Κατερίνη

Ο ίδιος ο ορισμός της οικογενειακής παραλίας βρίσκεται στην Πιερία, μια ακτή ολυμπιακών διαστάσεων που θα αποχαιρετίσει ικανοποιημένο ακόμα και τον πιο απαιτητικό γονέα. Ιδιαιτέρως εύκολα προσβάσιμη, βρίσκεται κοντά στην Κατερίνη και καλύπτει κάθε προτίμηση.

Απέραντη σε έκταση, χιλιόμετρα ολόκληρα, ξεχωρίζει γι’ αυτά τα καθαρά και σκανδαλωδώς ρηχά νερά της. Ψηλό κύμα δύσκολα θα βρεις εδώ. Συνδυάζει φυσική ομορφιά, βουνό και θάλασσα δηλαδή, πλήθος τουριστικών υποδομών και κοσμοπολίτικο περιβάλλον.

Η χρυσή άμμος είναι για τα παιδιά, ενώ για τους γονείς όλα τα άλλα. Στις απίθανες ανέσεις που προσφέρει περιλαμβάνονται ο ναυαγοσώστης και ο γιατρός, αλλά και κάθε είδους δραστηριότητα αναψυχής.

Καλά Νερά, Πήλιο

Αν ρωτήσεις πού να πάω στο Πήλιο με τα πιτσιρίκια, η απάντηση που θα λάβεις από τους ντόπιους είναι μία: στα Καλά Νερά. Γι’ αυτό και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παραθαλάσσια θέρετρα του Δυτικού Πηλίου, πολύ κοντά στον Βόλο, με τα πλατάνια και τους ευκαλύπτους να φτάνουν εδώ ως τη θάλασσα.

Είσαι άλλωστε στο Πήλιο και το πράσινο θα πάρει αναγκαστικά τον πρώτο λόγο στα πάντα. Με την παχιά σκιά εξασφαλισμένη λοιπόν για τα παιδιά, τα Καλά Νερά συνδυάζουν άφθονα τρεχούμενα νερά φυσικά, χρυσαφένια αμμουδιά και ρηχή θάλασσα.

Και μιας και τη μερικώς οργανωμένη πλαζ την προτιμούν πράγματι οι οικογένειες, εδώ θα βρεις θαλάσσια σπορ και παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για τους μικρούς μας φίλους.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: