Απιστία: Λέει ότι με συγχώρεσε αλλά φοβάμαι ότι θα μου το χτυπάει πάντα…

Η 26χρονη Μάγδα ρωτά

Ένιωσα την ανάγκη να γράψω αυτό το μήνυμα διότι είμαι παρά πολύ μπερδεμένη και δεν ξέρω τι απόφαση να πάρω! Εγώ είχα 5 χρόνια σχέση με έναν υπέροχο άνθρωπο 10 χρόνια μεγαλύτερο μου! Σε όλα ήταν κύριος και πάντα ήταν δίπλα μου! Ποτέ δεν μου έλειψε κάτι, όλα μου τα έδινε απλόχερα! Έλα όμως που τον τελευταίο 1μιση χρόνο εγώ δεν ευχαριστιόμουν με τίποτα, είχα βαρεθεί, μου είχε φύγει η όρεξη για οτιδήποτε μαζί του! Αυτός προσπαθούσε όλο και περισσότερο! Δεν με συγκινούσε τίποτα όμως! Μέχρι που κάποια στιγμή εμφανίστηκε ένας μικρότερος μου, ο οποίος με διεκδικούσε με κάθε τρόπο! Επέμενε όσο και αν τον έδιωχνα! Μέχρι που ενέδωσα! Αρκετές φορές βρεθήκαμε! Και κατά κάποιον τρόπο ξέφευγα!

Ένιωθα όμως απίστευτες τύψεις για τη σχέση μου! Για να μην τα πολυλογώ έφτασα στο σημείο να του τα πω όλα και να χωρίσουμε! Ήταν δύσκολος χωρισμός γιατί και μένα με πόνεσε και πολύ περισσότερο αυτόν που είχε ποντάρει πολλά σε μένα! Προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί του αλλά μου μιλούσε απότομα και με ευγενικό τρόπο μου έλεγε να τον αφήσω να ξεπεράσει το σοκ! Τον άφησα λοιπόν… Περίπου 3 μήνες! Μέχρι που έλαβα ένα μήνυμα του ότι θέλει να βρεθούμε! Και δέχτηκα γιατί ήθελα να τον δω και να μιλήσουμε!

Με τα πολλά με τα λίγα βγήκαμε, τα ήπιαμε, τα είπαμε και μου είπε ότι με συγχωρεί και ότι θέλει να ξανά είμαστε μαζί!  Ότι αυτό που έγινε ήταν σαν να μην έγινε γι’ αυτόν και ότι θέλει να κάνουμε μια νέα αρχή! Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν ξέρω τι να κάνω! Φοβάμαι ότι αν επιστρέψω τίποτα δεν θα είναι το ίδιο, θα με υποψιάζεται με το παραμικρό, θα έχουμε μια σχέση υπό όρους και το σημαντικότερο η σχέση θα επισημοποιηθεί! Γιατί πάντα ήταν στα σχέδια του κάτι τέτοιο! Εγώ όμως δεν είμαι σε αυτή τη φάση, καθόλου όμως! Ελπίζω να μου δώσετε κάποιες συμβουλές ώστε να σκεφτώ τι μπορώ να κάνω καλύτερο για εμένα! Και σίγουρα να μην τον ξανά πληγώσω!

Στο ερώτημα απαντά η Χριστίνα Μπούφαλη-Μπαβέλλα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια:

Από όσα διαβάζω, καταλαβαίνω ότι κι εσείς νιώθετε την ανάγκη να πάρετε τον χρόνο που χρειάζεστε, για να δείτε τι ακριβώς θέλετε από τη συγκεκριμένη σχέση.

Θα σας πρότεινα να μην βιαστείτε να αποφασίσετε, καθώς θα είναι έντιμο από μεριάς σας, και για τους δύο, να είστε σίγουρη για την επιλογή σας. Και αν και εφόσον επιλέξετε να γυρίσετε, να είστε ανοιχτή σε όλες τις πιθανότητες μέσα στη σχέση, ακόμα και του γάμου.

Χρειάζεται να είστε σίγουρη εσείς για τον εαυτό σας, για όσα θέλετε, για το πώς ονειρεύεστε το μέλλον σας, χωρίς να σκεφτείτε τους άλλους, σε πρώτη φάση. Δεν είναι εγωιστικό, είναι απαραίτητο να είμαστε σε μια σχέση με όλο μας το είναι και αυτή είναι ίσως από τις σημαντικότερες αποφάσεις στη ζωή μας.

Εάν μετέπειτα αποφασίσετε να επιστρέψετε σε αυτήν τη σχέση και ανησυχείτε για την εμπιστοσύνη του συντρόφου σας, ίσως θα ήταν χρήσιμο να επισκεφτείτε μαζί έναν σύμβουλο για ζευγάρια, ώστε να συζητήσετε και οι δύο όσα σας απασχολούν.

Χριστίνα Μπούφαλη-Μπαβέλλα
MSc, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μπορεί τελικά η απιστία να κάνει καλό σε μία σχέση;

Μπορεί να επιβιώσει μία σχέση μετά τη γυναικεία απιστία;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: