Απίστευτο..Εδώ και έξι χρόνια ζει σε ένα ίντερνετ-καφέ

Απίστευτο..Εδώ και έξι χρόνια ζει σε ένα ίντερνετ καφέ

Η ιστορία που δημοσιεύτηκε στους Times του Πεκίνο, παρουσιάζει τον νεαρό να περνά όλο του το χρόνο σε μία στην πόλη Changchun στα βορειοανατολικά της Κίνας, ενώ φεύγει μόνο για φαγητό και για να πάει στο . Πολλές φορές μάλιστα τρώει στην .
Ο δημοσιογράφος που έκανε το ρεπορτάζ προσπάθησε να μιλήσει στον Li, ωστόσο ο αμετανόητος gamer ήταν απρόθυμος για οποιαδήποτε συζήτηση. Το μόνο που κατάφερε να μάθει από τον Meng, ο οποίος για όλη τη διάρκεια της κουβέντας κοιτούσε την οθόνη, ήταν πως ισχυρίζεται ότι έχει ένα εισόδημα 2000 RMB (252 ) το μήνα, από τα οποία ξοδεύει τα 500 (63 ) για τη μηνιαία του συνδρομή στην καφετέρια.
Αυτή η μορφή εθισμού ξεκίνησε όταν ο Li αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο πριν έξι . Ο ρεπόρτερ δήλωσε πως το παιδί σίγουρα έχει πολύ καιρό να επισκεφτεί κομμωτή, ενώ ένας θαμώνας του Ίντερνετ καφέ ανέφερε: «ο Li έρχεται τη νύχτα και κοιμάται στην καφετέρια τη μέρα. Κάποιες φορές βγαίνει έξω για να κάνει μπάνιο».
Μέσα από αυτή την αληθινή ιστορία, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην θέλουν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο στο θέμα του εθισμού στο Διαδίκτυο. Το συγκεκριμένο θέμα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στη χώρα και γι αυτό το λόγο, όπως αναφέρει το περιοδικό Wired, το 2010 δημιουργήθηκε ένα ειδικό camp για παιδιά, όπου σκόπευε στην απεξάρτησή τους από τα στο Διαδίκτυο.

Απίστευτο..Εδώ και έξι χρόνια ζει σε ένα ίντερνετ καφέ

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: