Απίστευτη τοκογλυφία στη Θεσσαλονίκη: Δανείστηκε 40.000 ευρώ και του ζητούσαν πίσω 400.000

Του δάνεισε χρήματα και του ζητούσε πίσω το δεκαπλάσιο ποσό!

Για εκβίαση και τοκογλυφία συνελήφθη 37χρονος υπήκοος Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη ύστερα από καταγγελία 43χρονου ιδιοκτήτη επιχείρησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο  43χρονος κατήγγειλε ότι δεχόταν απειλές για να αποπληρώσει το δεκαπλάσιο ποσό απ’ αυτό που δανείστηκε.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 43χρονος είχε άμεση ανάγκη από μετρητά και έτσι αναγκάστηκε, κατά το διάστημα από το 2017 έως τις αρχές του 2020, να δανειστεί τμηματικά από τον συλληφθέντα το ποσό των 40.000 ευρώ.

Σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο ίδιος επέστρεψε, είτε στο χέρι είτε σε τραπεζικό λογαριασμό, 48.200 ευρώ, χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε στο αρχικό κεφάλαιο αλλά και σε τόκους.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία του, ωστόσο, τον προηγούμενο μήνα ο 37χρονος, με απειλές κατά του επιχειρηματία και της οικογενείας του, τον εκβίαζε για να του δίνει σε μηνιαία βάση το ποσό των 3000 ευρώ για τα επόμενα 11 χρόνια, δηλαδή περίπου 400.000 ευρώ.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε στο τμήμα δίωξης εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και ύστερα από αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη ο 37χρονος στην περιοχή Χαριλάου, την ώρα που παραλάμβανε από τον καταγγέλλοντα χρηματικό ποσό το οποίο υποτίθεται πως είχαν συμφωνήσει νωρίτερα.

Ο συλληφθείς οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Διαβάστε ακόμη:Βόλος: “Ξαναχτύπησε” ο 37χρονος που πετάει βενζίνη σε γυναίκες

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: