Απίστευτη ιστορία στα Χανιά: Τετραμελής οικογένεια στο νοσοκομείο με κορωνοϊό

Ο 40χρονος πατέρας  έχει διαφύγει τον κίνδυνο — Οι δύο γιοι της οικογένειας νοσηλεύονται στο νοσοκομείο — Η υγεία της μητέρας καθημερινά βελτιώνεται, καθώς βρίσκεται σε μονάδα αυξημένου οξυγόνου

Συγκλονίζει η ιστορία μίας τερταμελούς οικογένειας στην Κρήτη που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο.

Αρχικά νόσησαν οι γονείς που εισήχθησαν άμεσα στο νοσοκομείο, με τα δύο ανήλικα παιδιά τους να βρίσκονται ξαφνικά μόνα τους στο σπίτι.

Φίλη της οικογένειας πήγε να μεινει με τα παιδιά, τα οποία όμως και αυτά στη συνέχεια εισήχθησαν στο νοσοκομείο, το ένα με κορωνοϊό και το άλλο με αντισώματα του ιού. Πλέον βρίσκονται δίπλα στον πατέρα τους που αναρρώνει.

«Ξαφνικά βρεθήκαμε και οι τέσσερις στο νοσοκομείο. Απίστευτο» αναφέρει στον ΣΚΑΙ ο Ντραγκοσλάβ Πέτροβιτς, 40χρονος πατέρας που νοσεί από τον ιό.

«Παλεύαμε μία εβδομάδα, όσο μπορούσαμε και μετά ξαφνικά έπεσε το οξυγόνου της συζύγου και ήταν πραγματικά σε δύσκολη κατάσταση. Και εγώ ακόμα είμαι στο νοσοκομείο, η σύζυγος ακόμα. Εμένα σήμερα με βγάλανε από το οξυγόνο, πάω καλύτερα και η σύζυγος πάει καλύτερα. Δηλαδή τα δύσκολα είναι πίσω από μας», εξηγεί ο κ.Πέτροβιτς.

Η 35χρονη μητέρα νοσεί από κορωνοΪό στις 27 Μαρτίου και μπαίνει στο νοσοκομείο και μια μέρα μετά και ο 40χρονος πατέρας

Ξαφνικά, τα δυο ανήλικα αγόρια της οικογένειας δεν είχαν που να μείνουν και ποιός να τα φροντίσει, μέχρι που διαπιστώθηκε μια μέρα μετά ότι ο 12χρονος είναι θετικός στον ιό ενώ ο 8χρονος είχε ήδη νοσήσει.

Το νοσοκομείο ήταν η μόνη λύση.  Έτσι αποφασίζεται να μεταφερθούν στο δωμάτιο που νοσηλεύεται ο πατέρας τους.

«Τα παιδιά είναι εδώ δίπλα μου, γιατί πραγματικά κάνανε όλοι φοβερό αγώνα.  Τους μιλάγανε καθημερινά για να περάσουν όσο πιο απαλά γίνεται. Στεναχωρημένα είναι αλλά εγώ προσπαθούσα όσο μπορούσα όχι να μην τους τα λέω, δεν τους έλεγα την πραγματικότητα γιατί και εγώ δεν ήξερα την πραγματικότητα. Έπρεπε να είμαι δυνατός» αναφέρει ο πατέρας.

Από την πρώτη στιγμή στο πλάι των μικρών παιδιών οι δασκάλες τους.  «Κυριακή λοιπόν πρωί με παίρνει τηλέφωνο ο κ. Πέτροβιτς, ο οποίος μου λέει βοήθεια! Μπαίνω στο νοσοκομείο, η γυναίκα μου είναι ήδη στο νοσοκομείο τι θα γίνουν τα παιδιά μου. Οι εκπαιδευτικοί στάθηκαν στο ύψος τους και τα βοήθησαν όλο το διάστημα και πριν από την τηλεκπαίδευση για να μπορούν να τα χαλαρώσουν και να τα στηρίξουν. Δηλαδή να δουν μαζί μια ταινία, να συζητήσουν, γιατί έχουν έρθει πάρα πολύ κοντά στα παιδιά» αναφέρει η Νεκταρία Παντελάκη, διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Αυτό όμως που συγκλονίζει είναι ότι μια οικογενειακή φίλη δεν σκέφτηκε τίποτα όταν τα παιδιά έμειναν μόνα τους, παρά να πάει στο σπίτι μαζί τους, μέχρι να βρεθεί λύση. 

«Δεν σκέφτηκα καν, ήταν αυθόρμητο και αυτονόητο για μένα να βοηθήσω γιατί ξέρω ότι θα κάνανε το ίδιο και για μένα. Ήταν μεγάλη ανακούφιση που τελικά καταλήξανε στο νοσοκομείο, είναι ειρωνικό πραγματικά αυτό, αλλά ήταν ανακούφιση για τα παιδιά γιατί είναι μαζί με τον μπαμπά, τον βλέπουν και ξέρουν ότι είναι καλά, είδανε και την μαμά και τους έφυγε και αυτό το άγχος», αναφέρει η Αναμπέλα Κλαπάκη, κάτοικος Χανίων. Σημαντική υπήρξε και η συνδρομή του νοσοκομείου Χανίων που είχε να αντιμετωπίσει μια πρωτόγωνρη κατάσταση.

«Είχαμε μια ευτυχή κατάληξη. Ήταν πολύ συγκινητικό. Ο μπαμπάς ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος και πόσο μάλλον τα παιδιά. Ήταν πρωτόγνωρο και έτσι ουσιαστικά δημιουργήσαμε και πρωτόκολλο» δήλωσε ο Γιώργος Μπέας, διοικητής νοσοκομείου Χανίων.

Ο 40χρονος πατέρας  είναι ήδη πολύ καλύτερα και μαζί με τους δυο του γιους στη μονάδα covid19 ενώ και η υγεία της μητέρας καθημερινά βελτιώνεται, καθώς βρίσκεται σε μονάδα αυξημένου οξυγόνου.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: