Απίστευτα φαινόμενα διαφθοράς

Απίστευτα φαινόμενα διαφθοράςΔύο γυναίκες, υπάλληλοι της Περιφέρειας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ηλικίας 39 και 37 ετών, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, κατηγορούμενες για παθητική δωροδοκία, καθήκοντος και απόπειρα εκβίασης, από κοινού.
Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε, οι δύο γυναίκες ζήτησαν και πήραν 1.000 απο 43χρονο υπάλληλο της ίδιας υπηρεσίας, προκειμένου να του ρυθμίσουν την μείωση του μισθού του, από τον οποίο, στη μισθοδοσία του Μαρτίου είχαν κρατηθεί 739,67 , ενώ για οφειλή του στην εφορία, κρατούνταν από τη μισθοδοσία του, το χρηματικό ποσό των 87,35 .
Για την παρακράτηση αυτή ο 43χρονος είχε κάνει έγγραφες και προφορικές αιτήσεις, αλλά οι δύο γυναίκες τον απείλησαν πως θα προέβαιναν, κατά την τους, όποια στιγμή το αποφάσιζαν, σε περαιτέρω μείωση των αποδοχών του, αυξάνοντας το ύψος του παρακρατούμενου ποσού, αν δεν υπέκυπτε στις απαιτήσεις τους.
Η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων, ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης και προχώρησε και προσημείωσε τα , τα οποία, σύμφωνα με την του 43χρονου, έπρεπε να καταβληθούν έως προχτες.Χθες το πρωί, η 39χρονη, αφού παρέλαβε τα προσημειωμένα από τον υπάλληλο, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Από την έρευνα εντοπίστηκε, επιμελώς κρυμμένο σε απορριμμάτων δίπλα στο γραφείο της, το μισό χρηματικό ποσό, ενώ το υπόλοιπο βρέθηκε εντός του προσημειωμένου φακέλου, πάνω στο γραφείο της.
Η 37χρονη απουσίαζε από την υπηρεσία της και συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο σπίτι της.
Κατά την απολογία τους, οι δυο υπάλληλοι υπέβαλλαν εγκλήσεις, για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση, σε βάρος του 43χρονου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: