Άπιαστος και φέτος ο Lewis Hamilton

Όλα δείχνουν ότι ο Lewis Hamilton θα είναι και φέτος ο παγκόσμιος πρωταθλητής στη  F1. Μετά τη νίκη του στον αγώνα στης Σιγκαπούρης οι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει δημιουργούν μια σεβαστή απόσταση ασφαλείας από τον S.Vettel. Ο Βρετανός (Mercedes) έχει 281 βαθμούς και ο Vettel  (Ferrari) 241. Δεν μιλάμε για τον K. Raikkonen που  βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας των οδηγών με 174 βαθμούς.

Ο S.Vettel μπορεί να ελπίζει μόνο αν κερδίζει όλους τους επόμενους αγώνες και τους χάνει ο Lewis Hamilton. Τι απομένει; Για να κλείσει και η φετινή χρονιά μετά τη Σιγκαπούρη, ακολουθούν ο αγώνας στη Ρωσία (Σότσι) στις 30 Σεπτεμβρίου. Εκεί θα κριθούν πολλά. Επόμενος αγώνας θα γόνει στις 7 Οκτωβρίου στην Ιαπωνία (Σουζούκα). Τον ίδιο μήνα στις 21/10 η F1 μεταφέρεται στην Αμερική (Οστιν) και την επόμενη βδομάδα στις 28 Οκτωβρίου γίνεται ενας αγώνας στο Μεξικό (Μέξικο Σίτι). Σίγουρα αν κερδίσει σε έναν από αυτούς του αγώνες ο Βρετανός, τότε οι υπόλοιποι δύο, στις 11 Νοεμβρίου στη Βραζιλία (Σαο Πάολο) και στις  25 Νοεμβρίου στο Αμπού Ντάμπι (Γιας Μαρίνα) , δεν θα υπάρχει κανένα ενδιαφέρον αφού ο Hamilton θα τρέχει για την πλάκα του.

Ο Βρετανός πάντως είναι πολύ προσεκτικός στις κινήσεις και ακούει ευλαβικά τον τημ μάνατζερ της Mercedes.

Για παράδειγμα στη Σιγκαπούρη ο οδηγός της Mercedes Lewis Hamilton κέρδισε στο Grand Prix  πραγματοποιώντας μόνο μια αλλαγή. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί στη δεκάδα της εκκίνησης, ο Hamilton ξεκίνησε με την εξαιρετικά μαλακή γόμα P Zero Pink η οποία την Παρασκευή και το Σάββατο είχε αποδειχτεί πάνω από ενάμιση δευτερόλεπτο ταχύτερη από την πάρα πολύ μαλακή. Ο Hamilton πραγματοποίησε το μοναδικό του pit stop και έβαλε τη μαλακή γόμα στον 15ο γύρο. Στη συνέχεια διαχειρίστηκε το πλεονέκτημα που είχε ως το τέλος χωρίς να χάσει την πρωτοπορία χάρη στον ταχύτερο ρυθμό του έναντι όσων άλλαξαν σε πάρα πολύ μαλακή γόμα.

Ο τημ μάνατζερ του ζήτησε να κάνει αλλαγή ελαστικών από εξαιρετικά μαλακή σε μαλακή γόμα στον 15ο γύρο. Ο Hamilton πειθάρχησε. Και κέρδισε άνετα.

Άπιαστος και φέτος ο Lewis Hamilton gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: