Απεβίωσε ο Αθανάσιος Νάκος

Απεβίωσε ο Αθανάσιος Νάκος

Απεβίωσε ο β” αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Νάκος, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας, μετά από… επέμβαση καρδιάς.

Γεννήθηκε στο Βόλο τον Ιανουάριο του 1950. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το 1993 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τη Νέα , κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του, οι οποίοι τον εκλέγουν πρώτο βουλευτή Μαγνησίας. Από τότε και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν, το 1996, το 2000, το 2004, το 2007, το 2009 και το 2012 επανεκλεγόταν πρώτος βουλευτής Μαγνησίας.

Μετά τις εκλογές του 1993 ανέλαβε Πρόεδρος του Τομέα κοινοβουλευτικού έργου της Γεωργίας και κατόπιν του Τομέα Βιομηχανίας.

Με την εκλογή του Κώστα Καραμανλή στην Προεδρία της Ν.Δ., τοποθετήθηκε αρχικά υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια του Τομέα Ανάπτυξης.

Στο πρώτο κυβερνητικό σχήμα της κυβέρνησης της Ν.Δ. ανέλαβε υφυπουργός Εσωτερικών, θέση στην οποία παρέμεινε έως τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2009.

Ο θεσμός της μερικής απασχόλησης, το φυσικό αέριο στα σχολεία, το εθνικό δημοτολόγιο, οι κοινωνικές δομές των δήμων είναι καινοτόμες πολιτικές, που φέρουν τη σφραγίδα του.

Το 2008 ορίστηκε από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή Πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων σε όλη την και επιτυγχάνει το κλείσιμο 2.500 παράνομων χωματερών σε όλη τη χώρα και την αντικατάστασή τους από σύγχρονους χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

Το Νοέμβρη του ίδιου έτους ανέλαβε Πρόεδρος του 3ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, που διεξήχθη στην Αθήνα με την παρουσία του Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι-Μουν.

Τον Ιανουάριο του 2011, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ανέλαβε τα καθήκοντα του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη.

Μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου 2012 εκλέχθηκε β” αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, θέση στην οποία επανεκλέχθηκε κατόπιν των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012.

Απεβίωσε ο Αθανάσιος Νάκος Απεβίωσε ο Αθανάσιος Νάκος

Απεβίωσε ο Αθανάσιος Νάκος

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: