Απεργία: Χειρόφρενο στα τρένα

Την Παρασκευή, σε 24ωρη απεργία προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αντιδρώντας στην πώληση της ΕΕΣΣΤΥ.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχει και ο ΟΣΕ. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λοιπόν, υποχρεούται να προχωρήσει σε τροποποιήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων λόγω μη διαθεσιμότητας σιδηροδρομικού δικτύου.

Να αναφέρουμε ότι οι κινητοποιήσεις της ΠΟΣ επηρεάζουν τα δρομολόγια του άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης, του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας καθώς και τα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο – Πάτρα και αντιστρόφως.

Από την πλευρά της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού και εκφράζει τη λύπη της για όποια ταλαιπωρία υποστεί λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, για τις οποίες η εταιρία ουδεμία ευθύνη φέρει και στις οποίες δεν συμμετέχει το προσωπικό της.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο «ξεπούλημα του σιδηροδρόμου και την παράδοση όλων των αξιόλογων περιουσιακών στοιχείων της χώρας, με σκανδαλώδεις όρους, στα χέρια ξένων “επενδυτών”».

Παράλληλα, δηλώνουν πως «ως σιδηροδρομικοί θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να προβάλλουμε τις θέσεις μας για ένα σύγχρονο -ενιαίο- δημόσιο σιδηρόδρομο προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας. Ζητάμε τώρα να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του σιδηροδρόμου».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: