Απεργία 16 Μαρτίου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ – Οι συγκεντρώσεις από τα συνδικάτα

Σε νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρούν τα συνδικάτα αύριο Πέμπτη (16/3) με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Στην απεργία συμμετέχει τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, που αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, καλεί σε απεργιακό συλλαλητήριο, στην Πλατεία Συντάγματος, στις 11 π.μ. ενώ η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, την ίδια ώρα.

Πώς κινηθούν Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ

Στην απεργία της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ στις 16 Μαρτίου συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία στα μέσα σταθερής τροχιάς, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση οι συρμοί στις Γραμμές 1, 2, 3 και του Τραμ θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα λειτουργίας των Γραμμών του Μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι σταθμοί «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ομόνοια» θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Αναλυτικά:

Γραμμή 1 «Πειραιάς – Κηφισιά»: Οι σταθμοί της Γραμμής θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αναχωρούν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς.

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν από τους τερματικούς σταθμούς Κηφισιά και Πειραιά στις 14:35.

Γραμμές 2 και 3 Μετρό: Οι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

— από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 14:56

— από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 14:52
— από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 14:47
— από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:54
— από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 14:31
— από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:34

Τραμ: Οι πρώτοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: