«Απάτησα το αγόρι μου αλλά δεν θέλω να τον χάσω. Να του το πω;»

Είμαι 20 ετών και έχω σχέση 3 χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι απάτησα το αγόρι μου χωρίς να φτάσω μέχρι την τελική πράξη. Δεν του το είπα καθώς το θεωρώ λάθος και το έχω καταλάβει.

Έχω καταλάβει πως οδηγήθηκα ως εκεί και το έχω μετανοιώσει. Νιώθω τύψεις που δεν το ξέρει. Όμως δε θέλω να τον χάσω γιατί τον αγαπάω πάρα πολύ και ξέρω πως δεν πρόκειται να ξαναγίνει.

Έχω συνειδητοποιήσει τον λόγο που το έκανα, τα αίτια και έχω πάρει την απόφαση να αλλάξω. Δεν τον έχω  απατήσει ξανά. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

Στο ερώτημα απαντά ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Σεφεριάδης:

Θα χρειαστεί να αναρωτηθείτε τι σας ώθησε σε αυτή τη πράξη. Οι λόγοι για να το κάνετε δεν είναι ηθικοί αλλά αφορούν στο κατά πόσο σας συμφέρει ψυχικά να διακινδυνέψετε μια καλή, όπως λέτε σχέση.

Από την άλλη βέβαια, σκεφτείτε και τι είναι τελικά αυτό που σας σταμάτησε πριν ολοκληρωθεί η σeξουαλική πράξη. Είναι εύκολο ένας άνθρωπος και ιδίως σε αυτή την ηλικία που δεν έχει πολλές ή ανάλογες εμπειρίες, να γοητευτεί και να κολακευθεί από ένα φλερτ.

Αν αυτή ή εμπειρία σας βοήθησε να καταλάβετε τι νοιώθετε για το σύντροφό σας, τότε θα χρειαστεί να επεξεργαστείτε τα παραπάνω δεδομένα, να πάψετε να κατηγορείτε τον εαυτό σας και να συνεχίσετε τη ζωή σας.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων έχει ή είχε κατά διαστήματα ερωτικές φαντασιώσεις με άλλα άτομα και αν αυτές είναι σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην προβληματίζεται κάποιος για την ποιότητα της σχέσης του ή για τον εαυτό του, τότε αυτές οι φαντασιώσεις μπορεί να δίνουν ώθηση και ορμή στη σχέση.

Δημήτρης Σεφεριάδης
Ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής
Λ. Αλεξάνδρας 209, T.K. 11523 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 2106462030
κιν: 6973537970
email: seferiadis.dimitris@yahoo.gr

Χωρίσαμε αλλά τη σκέφτομαι ακόμα! Πώς να την πείσω να τα ξαναβρούμε;

Απιστία: Τα 5 βήματα για να ξεπεράσετε το τραύμα και να συνεχίσετε

Απιστία: Γιατί μια απατημένη σύζυγος μπορεί να νιώθει ενοχές;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: