Απάτη με τη μέθοδο της λάθος πληρωμής στη Λήμνο

Μετά από ενάμισι χρόνο εξιχνιάστηκε η απάτη η οποία είχε γίνει σε βάρος ενός ιδιοκτήτη επιχείρησης στη Λήμνο, με τη μέθοδο της δήθεν εκ παραδρομής κατάθεσης μεγαλύτερου χρηματικού ποσού στο πλαίσιο αγοραπωλησίας και ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς του τμήματος Μύρινας οι δράστες, ένας 40χρονος αλλοδαπός και ένας 22χρονος Έλληνας.

Το Μάρτιο του 2021, ένας άνδρας που παραμένει μέχρι στιγμής αγνώστων στοιχείων επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επιχειρηματία παριστάνοντας έναν γνωστό αιρετό της τοπικής αυτοδιοίκησης, με το πρόσχημα ότι ήθελε να παραγγείλει προϊόντα από την επιχείρησή του. Στη συνέχεια, επικοινώνησε ξανά μαζί του και ισχυρίστηκε ότι κατά λάθος κατέθεσε μεγαλύτερο ποσό από την αξία των προϊόντων, στέλνοντας μάλιστα στο θύμα ένα παραστατικό μεταφοράς χρημάτων -που αργότερα αποδείχθηκε πλαστό- και του ζήτησε να επιστρέψει την υποτιθέμενη διαφορά. Με αυτόν τον τρόπο, κατάφερε να του αποσπάσει το ποσό των 5.000 ευρώ.

Κατά την διερεύνηση της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι η επικοινωνία με τον επιχειρηματία είχε γίνει από το τηλέφωνο του 40χρονου αλλοδαπού, που δεν έχει διευκρινιστεί αν τηλεφώνησε ο ίδιος, ενώ ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο μεταφέρθηκε το χρηματικό ποσό ανήκει στον 22χρονο. Έτσι, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: