Απατεώνες εξαπατούσαν ηλικιωμένους στην Φθιώτιδα

Οι δράστες, που κινούνταν με ένα ασημί αυτοκίνητο παρουσιάζονταν ως εφοριακοί και έλεγαν στους ανυποψίαστους ηλικιωμένους ότι οι ίδιοι ή τα παιδιά τους όφειλαν χρήματα στην Εφορία

Τρίτη και… φαρμακερή ήταν η τελευταία απόπειρα ενός ζευγαριού από περιοχή της Αττικής να εξαπατήσει ηλικιωμένη στην Φθιώτιδα. Οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. έφτασαν έγκαιρα για να τους συλλάβουν επ’ αυτοφώρω πριν παραλάβουν τα χρήματα από το υποψήφιο θύμα τους!

Οι δράστες, που κινούνταν με ένα ασημί αυτοκίνητο παρουσιάζονταν ως εφοριακοί και έλεγαν στους ανυποψίαστους ηλικιωμένους ότι οι ίδιοι ή τα παιδιά τους όφειλαν χρήματα στην Εφορία. Με τον τρόπο αυτό, εξαπάτησαν μια ηλικιωμένη στα Καμένα Βούρλα και κατάφεραν να της αποσπάσουν 1.100 ευρώ. Όμως, το θύμα κατάλαβε γρήγορα ότι την είχαν εξαπατήσει και έδωσε την περιγραφή των ίδιων και τους οχήματός τους στους αστυνομικούς.

Και ενώ οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. «όργωναν» την ευρύτερη περιοχή αναζητώντας τους, οι «μαϊμού» εφοριακοί επιχείρησαν να εξαπατήσουν έναν ηλικιωμένο άνδρα στις Ράχες Φθιώτιδας, αλλά εκείνος δεν «τσίμπησε» το δόλωμα και αναγκάστηκαν να φύγουν. Έκαναν το λάθος, όμως, να προσπαθήσουν να εξαπατήσουν άλλη μια ηλικιωμένη στην ίδια περιοχή. Αν και τα κατάφεραν, οι αστυνομικοί που είχαν ειδοποιηθεί από τον προηγούμενο ηλικιωμένο τους τσάκωσαν τη στιγμή που έπαιρναν τα χρήματα! Το ζευγάρι ανακρίνεται στην Ασφάλεια και για άλλες παρόμοιες υποθέσεις, πριν οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας μα την κατηγορία της απάτης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση κατά συναυτουργία.

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: