Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις Τρίτη και Τετάρτη λόγω της επίσκεψης Ομπάμα

Απαγορευτικό σε όλες τις συγκεντρώσεις στα σημεία στα οποία θα κινηθεί ο Μπαράκ Ομπάμα το διήμερο της Τρίτης και της Τετάρτης ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η Ελληνική Αστυνομία.

Την ίδια ώρα ειδικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης από στεριά και θάλασσα, καθώς εκεί θα καταλύσει ο Μπαράκ Ομπάμα.

Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις

Για διάστημα 30 ωρών η ΕΛΑΣ αποφάσισε ότι «δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία» στους δρόμους από τους οποίους θα κινηθεί η αυτοκινητοπομπή που θα μεταφέρει τον Αμερικανό πρόεδρο.

Η απαγόρευση θα ισχύσει από τις 6 τα ξημερώματα το πρωί της Τρίτης έως τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα με απόφαση της ΕΛΑΣ απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις:

α. Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 15:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016, στην περιοχή του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς:

Καβουρίου – δεξιά Αθηνάς – συνέχεια Λ. Ποσειδώνος (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ερμού), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

β. Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 24:00 ώρα της ίδιας ημέρας στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους:

Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – συνέχεια Νικολάου Γκύζη – δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη – συνέχεια Κεδρηνού – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιάΚοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου– συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού –δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχριτη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως και τη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη), στη Λ. Καραμανλή (Βούλα), στη Λεωφόρο Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

γ. Από 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας, στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους:

Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – συνέχεια Νικολάου Γκύζη – δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη – συνέχεια Κεδρηνού – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π.Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη), στη Λ. Καραμανλή (Βουλιαγμένη), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου έως το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε βάθος ακτίνας εκατό -100-μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

δ. Aπό 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους:

Λ. Συγγρού (από τη συμβολή με την οδό Αχιλλέως) – δεξιά Λ. Ποσειδώνος – δεξιά Επαμεινώνδα – συνέχεια Λάμπρου Κατσώνη – δεξιά Αχιλλέως (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Συγγρού).

Διευκρινίζεται ότι η Απόφαση αυτή αφορά στις συγκεκριμένες περιοχές και ώρες, ενώ για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εκδοθεί άλλη Ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα με ανακοίνωση του επικεφαλής του λιμεναρχείου Σαρωνικού απαγορεύεται από τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας έως τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης η κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής, καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Η σχετική απόφαση

Έχοντας υπόψη:

(α) Τις διατάξεις της παρ. (α) του άρθρου 141 του Κ.Δ.Ν.Δ. [Ν.Δ. 187/1973 (ΦΕΚ 261 Α’/73)].

(β) Την Αριθ. Πρωτ.:2112.3/13864/2016/11-11-16 Διαταγή Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./Δ.ΕΠΙΧ-Δ.Λ.Α-Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.

(γ) Την ανάγκη λήψης μέτρων ασφαλείας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του κόλπου του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Δεν επιτρέπεται κατά το χρονικό διάστημα από την 14-11-2016 και ώρα 15:00 έως την 16-11-2016 και ώρα 14:00, η κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής, καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή που περικλείεται από τα στίγματα : (Α) φ=37ο 48,498 ́ λ=023ο 45,171 ́Α ́ (Άκρα Καβούρι), (Β) φ=37ο 48,742 ́ Β, λ=023ο 44,944 ́ Α (Γ) φ=37ο 47,365 ́ Β, λ=023ο 45,891 ́ Α (Δ) φ=37ο 47,830 ́ Β, λ=023ο 46,240 ́ Α, όπως τα ανωτέρω απεικονίζονται στον επισυναπτόμενο χάρτη, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσης.

Κομάντος στον Αστέρα

Σε κλοιό ασφαλείας έχουν βρεθεί από σήμερα όλοι οι χώροι από τους οποίους θα περάσει ο Ομπάμα. Ειδικά ο Αστέρας Βουλιαγμένης όπου θα καταλύσει έχει περικυκλωθεί από ειδικές δυνάμεις ασφαλείας.

Κλούβες των ΜΑΤ και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται επί ποδός, ελέγχοντας το ποιος εισέρχεται και εξέρχεται από το ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπαράκ Ομπάμα μαζί με τους συνεργάτες του θα διαμείνουν στον Αστέρα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής στο ξενοδοχείο Intercontinental. Εκεί έχει μεταφερθεί και ο ιατρικός εξοπλισμός (συσκευασμένος σε κούτες), που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και δεκάδες φιάλες ανθρώπινου αίματος (υπάρχουν κούτες με την ένδειξη Human Blood), σε περίπτωση που χρειαστούν -καθώς οι Αμερικανοί φροντίζουν να είναι προετοιμασμένοι για τα πάντα.

Τα ιατρικά υλικά μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος Lockheed C130J-30 US Air Force, το οποίο προσγειώθηκε χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Εκεί, δηλαδή, όπου από το βράδυ της Παρασκευής έφτασαν, κατά πληροφορίες, 300 Αμερικανοί πράκτορες, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με το έργο της ασφάλειας του Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διήμερη (15-16 Νοεμβρίου) παραμονή του στην ελληνική πρωτεύουσα.

Την ίδια ώρα το ενδεχόμενο ο Αμερικανός πρόεδρος να πραγματοποιήσει την ομιλία του στο Μουσείο της Ακρόπολης εξετάζεται, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», πολύ σοβαρά από τι ελληνικές και αμερικανικές αρχές, ύστερα από την ακύρωση της ομιλίας του στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας για λόγους ασφαλείας.

Ο Ομπάμα θέλει να σφραγίσει την παρουσία του στην Αθήνα ως πρόεδρος και με το σκεπτικό αυτό σχεδίαζε αρχικά να παραστεί στην Πνύκα, καθώς ήθελε να μιλήσει για τη Δημοκρατία, έχοντας φόντο την Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Σε μια προσπάθεια ο σημειολογικός χαρακτήρας της ομιλίας της ερχόμενης Τετάρτης να παραμένει ισχυρός εξετάζεται σύμφωνα με την εφημερίδα το σενάριο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αμερικανός Πρόεδρος θα δώσει δυο ομιλίες. Η δεύτερη ομιλία η οποία θα έχει αναφορές στην οικονομία θα πραγματοποιηθεί στο ίδρυμα Νιάρχος.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρά στο Ίδρυμα Νιάρχος, το οποίο κατεβάζει ρολά για το κοινό από σήμερα Δευτέρα 14 έως και την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος.

ellada

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: