Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πόσα sms έστειλαν οι Έλληνες στο 13033

Απίστευτα μεγάλος είναι ο αριθμός των μηνυμάτων που έστειλαν οι Έλληνες από τις 23 Μαρτίου μέχρι τις 4 Μαΐου που κράτησε η απαγόρευση κυκλοφορίας στη χώρα λόγω του κορωνοϊού.

Περισσότερα από 100 εκατομμύρια γραπτά μηνύματα για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση διεκπεραιώθηκαν μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 13033, ο οποίος δημιουργήθηκε μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Ο πενταψήφιος αριθμός ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 6 το πρωί της 23ης Μαρτίου και σταμάτησε το πρωί της 4ης Μαΐου, συνολικά κράτησε δηλαδή 42 μέρες.

Σύμφωνα με στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση της ΓΓΤΤ, σε αυτό το χρονικό διάστημα διεκπεραιώθηκαν 110 εκατ. γραπτά μηνύματα. Το μέσο ημερήσιο ποσοστό επιτυχίας, δηλαδή το ποσοστό των μηνυμάτων που είχαν τη σωστή δομή για τη δήλωση της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης, διαμορφώθηκε σε 94,2%, ενώ υπήρξαν πολλές ημέρες όπου το ποσοστό ξεπέρασε το 99%.

Κατά μέσο όρο το 13033 εξυπηρετούσε 1.818 μηνύματα το λεπτό, ενώ στην ώρα με τη μεγαλύτερη κίνηση διεκπεραιώθηκαν 7.500 μηνύματα για την κατ’ εξαίρεση μετακίνησης ανά λεπτό.

Διαβάστε ακόμη: Μείωση-ρεκόρ των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα το 2020

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: