Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πήγε στον φούρνο και “έφαγε” πρόστιμο γιατί είχε γράψει λάθος χρονιά

Απίθανο περιστατικό έλαβε χώρα στη Χαλκίδα, όπου ένας άνδρας “έφαγε” πρόστιμο 150 ευρώ, επειδή όταν πήγε να πάρει ψωμί από τον φούρνο, στο χαρτί μετακίνησης έγραψε λάθος χρονιά.

Σε καταγγελία που έκανε το απόγευμα της Κυριακής (26-04-2020) στο EviaZoom.gr, ο Γιάννης Μαχαίρας, 67 ετών, από τη Χαλκίδα, ανέφερε πως πριν από περίπου ένα μήνα, στις 29 Μαρτίου, αστυνομικοί του επέβαλαν πρόστιμο 150 ευρώ κατά τη διάρκεια ελέγχου στη Λεωφόρο Χαϊνά για παραβίαση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω του κορωνοϊού.

Ο λόγος που “έφαγε” το πρόστιμο ήταν πως είχε πάει να αγοράσει ψωμί από κατάστημα και, αν και είχε μαζί του έγγραφη βεβαίωση για τον σκοπό της μετακίνησης, είχε γράψει στην ημερομηνία 2019 και όχι 2020.

Το πρόβλημά του, ωστόσο, είναι πως δεν μπορεί να πληρώσει το πρόστιμο, αν και έχει προσπαθήσει να το κάνει.

Σύμφωνα με τον κ. Μαχαίρα, έχει επισκεφθεί την ΔΟΥ Χαλκίδας, την Τροχαία Χαλκίδας μέχρι και το Δημαρχείο στη Χαλκίδα για να το πληρώσει, αλλά δεν έχει καταφέρει να βρει άκρη.

«Πήγα να πάρω ψωμί, ήταν Κυριακή. Δεν πήγα με τα πόδια, πήγα με το αμάξι γιατί είχα πάει στην κόρη μου. Αντί να γράψω 2020 έγραψα 2019 και μου έβαλαν το πρόστιμο. Καλά έκαναν και με γράψανε έκανα ένα λάθος το 9 αντί για 0, ήθελαν να με γράψουν και με γράψανε αλλά δεν ξέρω που να πάω να το πληρώσω. Πάω Εφορία, πάω εδώ, πάω εκεί, και δεν ξέρουν και αυτοί.

Οπότε να την σκίσω την κλήση; Να με ακούσει, να βγει ένας Υπουργός, να του πείτε τι να κάνει ο λαός, τρώει τα κουστούμια και δεν ξέρει; Μήπως τα πάνε στην εφορία και τα στέλνουν μετά από ένα χρόνο και το 150 γίνει 350; Είναι και αυτά στη μέση…”, είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη: Νέο τραγούδι για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας: “Χαρδαλιά Χαρδαλιά, έρχεται Πρωτομαγιά” [βίντεο]

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: