Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ηλικιωμένος πήγε να πάρει δανεικά και έφαγε πρόστιμο

Ένας ηλικιωμένος, ο οποίος βγήκε από το σπίτι προκειμένου να πάρει δανεικά από έναν συγγενή του για πληρώσει το ενοίκιό του, έφαγε πρόστιμο 150 ευρώ για μη δικαιολογημένη μετακίνηση.

Ο ηλικιωμένος κατευθυνόταν με τον ανιψιό του από τον Βόλο στον Αλμυρό για να πάρει χρήματα από άλλο συγγενικό του πρόσωπο, προκειμένου να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού του.

Ο ανιψιός του δεν γνώριζε πως ήταν υποχρεωτικό να στείλει και ο θείος του SMS στο 13033 για να βγει από το σπίτι, θεωρώντας πως αρκούσε η δική του άδεια, αφού στο όχημα επέβαιναν δύο άτομα, όπως ορίζει ο νόμος.

Έτσι, όταν περιπολικό της αστυνομίας τους σταμάτησε για έλεγχο και ζήτησε τα δικαιολογητικά εξόδου και από τους δύο, ο ηλικιωμένος δεν είχε.

«Δεν γνώριζα πως έπρεπε να στείλουμε και οι δύο sms από την ώρα που τηρούσαμε το Νόμο για δύο άτομα μέσα στο αμάξι. Εξήγησα στους αστυνομικούς την οικονομική κατάσταση του θείου μου, τους είπα πως ο άνθρωπος κινδυνεύει με έξωση και δεν έχει ούτε τα απαραίτητα για να ζήσει και ζήτησα χίλια συγγνώμη για την άγνοιά μου να μην αποστείλουμε και οι δύο μήνυμα, αλλά μόνο εγώ.

Να μην έχεις να ζήσεις και να πρέπει να πληρώσεις και 150 ευρώ πρόστιμο. Ένιωσα σαν να με σφάζανε και εμένα και τον θείο μου», είπε ο πολίτης μιλώντας στο e-thessalia.

Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Νταλικέρης “έσπασε” την 14ημερη καραντίνα και η μητέρα του τον έδωσε στις Αρχές

ellada

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: