Απάντηση Καμμένου στις βολές ΝΔ για τα F-16

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, απάντησε στις βολές της Νέας Δημοκρατίας για τη συμφωνία αναβάθμισης των ελληνικών αεροσκαφών F-16 με τις ΗΠΑ.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Παρακαλείται ο κ. Μητσοτάκης να μην παρασύρεται από τους τέως κνίτες συμβούλους του» και πρόσθεσε: «Θα ήταν χρήσιμο να επικοινωνήσει με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο να του εξηγήσει ότι επί ΝΔ η αρχική τιμή που έδωσε το Κογκρέσο για την προμήθεια 30 αεροσκαφών F-16 Block 52 + Advanced ήταν 3,2 δισ. δολάρια και η τελική τιμή που είχε προεγκριθεί 1,9 δισ. δολάρια».

Να υπενθυμίσουμε ότι σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, μετά από τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο, η Νέα Δημοκρατία σχολίασε πως «δυστυχώς, από τις δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησης, φαίνεται μέχρι στιγμής ότι το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα της επίσκεψης αφορά μια συμφωνία υψηλότατου κόστους για την αναβάθμιση των ελληνικών αεροσκαφών F-16».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, η συμφωνία αυτή «θα κοστίσει στην ελληνική οικονομία 2,4 δισ. δολάρια, προσφέροντας θέσεις εργασίας όχι στην Ελλάδα, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: