Ανοχή τέλος για τους «ασεβείς» από το δήμο της Βενετίας

Τις ιερόδουλες αλλά και τους τουρίστες που κυκλοφορούν ημίγυμνοι στην πόλη και τα κανάλια της έβαλε στο στόχαστρο το δημοτικό συμβούλιο της Βενετίας. Υψηλά πρόστιμα θα επιβάλλονται επίσης στο εξής σε όσους πίνουν αλκοολούχα ποτέ έξω από τα μπαρ κατά τις νυχτερινές ώρες αλλά και στους τουρίστες που βουτούν στα κανάλια ή περπατούν γuμνόστηθοι ή με μπικίνι στους δρόμους της Γαληνοτάτης.

Οι νέοι κανονισμοί εντάσσονται στο πλαίσιο των ρυθμίσεων που προωθεί το κεντροδεξιό δημοτικό συμβούλιο για τη διατήρηση της τάξης στην πόλη.

Η Βενετία υποδέχεται 25 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, αλλά μολονότι τα 14 εκατομμύρια μένουν στην πόλη μόνο για μία ημέρα προκαλείται συνωστισμός στα κανάλια, στα σοκάκια και γύρω από τις αναγεννησιακές εκκλησίες της πόλης. Οι μόνιμοι κάτοικοι, που από 175.000 μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν μειωθεί στις 50.000 σήμερα, διαμαρτύρονται για την «εισβολή» των τουριστών και για το γεγονός ότι μετά καλούνται οι ίδιοι να «πληρώσουν τον λογαριασμό».

«Ο τουρίστας στη Βενετία πρέπει να δείχνει σεβασμό και να γνωρίζει ότι αν συμπεριφερθεί άσχημα θα εκδιωχθεί από την πόλη», τόνισε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο.

Με βάση τους νέους κανόνες, στις ιερόδουλες μπορεί να επιβάλονται πρόστιμα ύψους έως και 500 ευρώ για «κατάληψη δημόσιου χώρου» ή επειδή παρεμποδίζουν την κυκλοφορία κατά τις «διαπραγματεύσεις» με τους πελάτες τους. Στην περίπτωση που οι τουρίστες επιδεικνύουν ακραία αντικοινωνική συμπεριφορά, θα διατάζονται να εγκαταλείψουν την πόλη.

Τον Φεβρουάριο το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση να επιβληθεί «εισιτήριο» ύψους 3 ευρώ για όσους κάνουν ημερήσιες εκδρομές στη Βενετία. Από την επόμενη χρονιά, η τιμή του εισιτηρίου αυτού θα αυξηθεί στα 6-10 ευρώ.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: