Ανοιχτός ο Τσίπρας στο να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα

«Ο πρωθυπουργός είναι ανοιχτός στο να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον Αnt1, μετά τις αντιδράσεις για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

«Ανήσυχοι δεν πρέπει να είμαστε» σχετικά με το εάν υπάρχει ανησυχία για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, σημείωσε ακόμα, ενώ υπερασπίστηκε τις κινήσεις της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι «η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ ήταν απαραίτητη, ήταν πράξη ευθύνης».

Η κα. Αχτσιόγλου εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ κάνοντας λόγο για απαράδεκτη επικοινωνιακή πολιτική. «Η λειτουργία ενός οργάνου δεν έγινε για δραματοποίηση», ανέφερε.

Ακόμη, συνέδεσε την συντονισμένη αντίδραση της Ευρώπης με την ελληνική την εξωτερική πολιτική των τελευταίων χρόνων. «Το γεγονός ότι μπορούμε να έχουμε τέτοια συντονισμένη ενέργεια, σε επίπεδο Ευρώπης, απέναντι σε αυτή την τουρκική προκλητικότητα, είναι ακριβώς αποτέλεσμα των ερεισμάτων που μπόρεσε να δημιουργήσει η ελληνική κυβέρνηση στο διεθνές στερέωμα τα τελευταία χρόνια, χάρη στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που είχε», είπε.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: