Άνοιξε το πάρκο «Γιούρι Γκαγκάριν» στο Ηράκλειο Κρήτης

Το μεσημέρι της Κυριακής 14 Απριλίου εγκαινιάστηκε το Πάρκο «Γιούρι Γκαγκάριν», στην θέση Καράβολας, επί της παραλιακής λεωφόρου του Ηρακλείου, παρουσία του Δημάρχου κ. Βασίλη Λαμπρινού, της Υπουργού Τουρισμού κας. Έλενας Κουντουρά, του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του Πρόεδρου της TEZ TOUR Ελλάδος κ. Δημήτρη Χαριτίδη πλήθους εκπροσώπων φορέων, και των πέντε Ρώσων κοσμοναυτών.

Να σημειωθεί πως οι τέσσερις εκ των πέντε κοσμοναυτών, είναι εν ενεργεία, μεταξύ αυτών και ο ελληνικής καταγωγής Θεόδωρος Γιουρτσίχιν (Γραμματικόπουλος) και οι Αντόν Σκάπλεροφ, Ολέγκ Αρτέμιεφ και Σεργκέι Προκόπιεφ.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για την Ελλάδα να βρίσκονται εδώ οι Ρώσοι κοσμοναύτες που έχουν διαφημίσει την Κρήτη και την Ελλάδα από το διάστημα. Η επιλογή να κάνουν την αποκατάσταση τους σε θέρετρα του νησιού, άλλωστε, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αγάπης, συνολικά των Ρώσων για τη χώρα μας που είναι συχνοί επισκέπτες και αυξανόμενοι», τόνισε η κ. Κουντουρά, ενώ διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία για το πάρκο είναι πολύ σημαντική, καθώς επιστεγάζει μια δυνατή σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

«Φυτέψαμε δίπλα στο μνημείο ελιές, σύμβολο ειρήνης και νομίζω ότι το πάρκο είναι μια πρωτοβουλία εξαιρετική που την στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή», είπε.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αποκατάστασης Ρώσων κοσμοναυτών στην Ελλάδα ξεκίνησε το 2015 και έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί σε ξενοδοχεία και μονάδες υγείας και ευεξίας στην Κρήτη, τη Χαλκιδική, την Εύβοια και την Αττική.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: