Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα των 800 ευρώ

Αργά το βράδυ της Τρίτης άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα των 800 ευρώ που αφορά τους εργαζόμενους — Πού πρέπει να μπουν

Όλοι οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που η λειτουργία τους έχει ανασταλεί με απόφαση του κράτους ή πλήττονται σημαντικά από τα περιοριστικά μέτρα μπορούν να μπουν στη φόρμα και να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία στην ιστοσελίδα «supportemployees.yeka.gr». Σε αυτήν την πλατφόρμα, πρέπει να συμπληρωθούν τα έντυπα από τους εργαζόμενους που δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, αλλά και τη μείωση κατά 40% του μισθώματος της πρώτης κατοικίας τους, που αφορά εργαζόμενους σε επιχειρήσεις-εργοδότες, των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί, με εντολή δημόσιας αρχής.

Στην υπεύθυνη δήλωση συμπεριλαμβάνονται, εκτός των προσωπικών στοιχείων τους και του αριθμού πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ», τα οποία αντλούνται αυτόματα από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» και τα στοιχεία του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού τους (ΙΒΑΝ). Παράλληλα, δηλώνουν και το αν μισθώνουν κύρια κατοικία, καθώς και τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου, προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης.

Όταν ταυτοποιηθούν τα στοιχεία τους, θα ακολουθήσει η έγκριση καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Νέο voucher 600 ευρώ ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας – Ποιους αφορά

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: