Aνοιγμα για να εισέλθει η διαμεσολάβηση στα «κόκκινα δάνεια»

Ο υπουργός Οικονομίας εξέφρασε την πολιτική βούληση της Πολιτείας για την υποστήριξη των εναλλακτικών μηχανισμών επίλυσης διαφορών

Άνοιγμα για να εισέλθει η διαμεσολάβηση στα «κόκκινα δάνεια», αναζητά ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.) και για το σκοπό αυτό αντιπροσωπεία του Οργανισμού είχε σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας,  ο πρόεδρος του Οργανισμού, Παναγιώτης Πικραμμένος, παρουσίασε τους στόχους και την αποστολή του Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ., ενώ  έκανε εκτενή αναφορά  στα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη από την προώθηση των εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης των διαφορών στη χώρα μας.

Ο κ. Πικραμμένος τόνισε χαρακτηριστικά ότι  «μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων, όσο και την εμπέδωση μιας νέας νοοτροπίας συναίνεσης στο κοινωνικό σύνολο».

Από την πλευρά του, ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την πολιτική βούληση της Πολιτείας για την υποστήριξη των εναλλακτικών μηχανισμών επίλυσης διαφορών.

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης τόνισε «την ιδιαίτερη αξία της διαμεσολάβησης για την εξωδικαστική διευθέτηση διαφορών στον τομέα των μη εξυπηρετούμενων δανείων επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων».

Πάντως, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα  προώθησης  ευέλικτων, σύγχρονων και μη χρονοβόρων νομοθετικών λύσεων για μια  αποτελεσματική διασφάλιση των δικαιωμάτων των οφειλετών-δανειοληπτών, η οποία (διαμεσολάβηση) ταυτόχρονα είναι αναγκαία για τη προαγωγή της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Οι θέσεις των δύο πλευρών, συνταυτίστηκαν στην λογική της συστηματοποίησης της συνεργασίας του υπουργείου Οικονομίας με τον επίμαχο Οργανισμό, αλλά και στην τροχιοδρόμιση ενός άμεσου προγραμματικού πλαισίου συνεργασίας.

Στην αντιπροσωπεία του Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ. που συναντήθηκε με τον κ. Σταθάκη, συμμετείχαν -εκτός από τον κ. Πικραμμένο- ο γενικός γραμματέας Νικόλας Κανελλόπουλος και ο νομικός σύμβουλος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Ιωάννης Μούργελας.

Πηγή: protothema.gr

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: