Ανησυχία με τα αυξημένα κρούσματα στην Ελλάδα – Η σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Παραμένει η ανησυχία στην Ελλάδα με τα κρούσματα και σήμερα να είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Από τα 77 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ μόλις τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Επιπλέον, δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον Covid-19 με τους νεκρούς από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας να φτάνουν πλέον τους 210.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 77 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.737, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

1.303 (27.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.345 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε πια να πάμε σε ένα καθολικό lockdown

«Είμαι ικανοποιημένος που κάναμε το βήμα σχετικά με τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Ελλάδα προσδοκά να έχει σημαντικά οφέλη. Ταυτόχρονα είμαστε σε μια φάση όπου θα πρέπει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να είναι σε αυξημένη εγρήγορση για τους επόμενους μήνες, μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί το εμβόλιο του κορονοϊού, διότι όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε πια να πάμε σε ένα καθολικό lockdown, δεύτερο καθολικό lockdown των οικονομιών μας».

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσορίζοντας τον πρωθυπουργό του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ.

«Tαυτόχρονα, ένα θέμα το οποίο σας ενδιαφέρει πολύ, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση των μεταναστευτικών ροών, τις οποίες ως χώρα έχουμε καταφέρει να τις ελέγξουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και χαίρομαι ότι αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζεται και από την Γερμανία και από την Ευρώπη συνολικά, καθώς η Ελλάδα δεν φυλάει μόνο τα δικά της σύνορα αλλά φυλάει και τα σύνορα της Ευρώπης» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Λάσετ έδωσε εύσημα στην Ελλάδα για την οικονομία, την αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά και τη διασφάλιση των ελληνικών- ευρωπαϊκών συνόρων, με τον Γερμανό πολιτικό να περιγράφει, επιπλέον, τη δυνατότητα διμερούς συνεργασίας στα ενεργειακά θέματα.

«Είναι πολύ σημαντικό που η Ελλάδα κατάφερε να παραμείνει στην ευρωζώνη, βλέπουμε ότι η οικονομική εξέλιξη στην Ελλάδα προδιαγράφεται πάρα πολύ θετική», ήταν η εισαγωγική παρατήρηση του Άρμιν Λάσετ.

Στη συνέχεια ανέφερε πως οι δύο άνδρες θα συζητήσουν ενεργειακά θέματα: με το δεδομένο, όπως σημείωσε, ότι η Ελλάδα προχωρεί στην απολιγνιτοποίηση, επισήμανε πως το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας/Βεστφαλίας έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει τη χώρα μας, όσον αφορά την αιολική ενέργεια και τα φωτοβολταϊκά.

Επιπλέον, ο Γερμανός πολιτικός εστίασε στο ότι «η Ελλάδα κατάφερε κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού να αντιμετωπίσει με έξοχο τρόπο την κατάσταση αυτή», υπογραμμίζοντας ιδιαιτέρως πως «στον τουρισμό έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Μίλησε επίσης και για τις «πολύ σημαντικές αποφάσεις» που η ελληνική κυβέρνηση πήρε αυτήν την εβδομάδα στα θέματα ψηφιοποίησης.

Ιδιαίτερα αναλυτικός ήταν ο Γερμανός πολιτικός στο ζήτημα του μεταναστευτικού. Αφού ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τη δυνατότητα από κοινού επίσκεψης της Λέσβου, απευθυνόμενος προς τον Έλληνα πρωθυπουργό σημείωσε:

«Καταφέρατε και βάλατε μια τάξη στο σύστημα διότι η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων είναι κάτι πολύ σημαντικό». Τόνισε πως «θα πρέπει να δοθεί η απαραίτητη βοήθεια προς την Ελλάδα, είναι ένα κοινό καθήκον, η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων».

Τελικώς, «όταν ένας πρόσφυγας εισέρχεται σε ελληνικό έδαφος, ουσιαστικά εισέρχεται σε ευρωπαϊκό έδαφος». Έκανε αναφορά τόσο στη φύλαξη των συνόρων όσο και στην ανθρωπιστική αντιμετώπιση των ατόμων που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια.

ellada

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: