Ανήλικοι δραπέτες έκαναν 13 διαρρήξεις σε Λάρισα και Βόλο

Η 13η κλοπή αποδείχθηκε… γρουσούζικη

«Γρουσούζικη» αποδείχθηκε η 13η κλοπή που έκαναν στη Λάρισα και τον Βόλο δύο ανήλικοι Έλληνες, μετά την διαφυγή τους από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου! Το απόγευμα της Δευτέρας εντοπίστηκαν να κινούνται πεζοί στην Αγιά και, παρ’ όλο που επιχείρησαν να διαφύγουν, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο ανήλικοι δραπέτες διέρρηξαν τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς ένα αρτοποιείο στη Λάρισα, χωρίς ωστόσο να κλέψουν χρήματα ή προϊόντα. Όμως, με την συνεργασία αστυνομικών της Ασφάλειας Λάρισας, εξιχνιάστηκαν άλλες 12 κλοπές, οι 11 εκ των οποίων στη Λάρισα και την Αγιά.

Συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε από την προανάκριση ότι, από τις 19 ως τις 30 Απριλίου, οι δράστες διέρρηξαν οκτώ καταστήματα στη Λάρισα, μεταξύ των οποίων κρεοπωλεία, κομμωτήρια, μίνι μάρκετ και πιτσαρίες και άρπαξαν συνολικά 1.344 ευρώ, τρεις κουρευτικές μηχανές, δέκα συσκευασίες καπνού, δυο tablet, ένα laptop, ένα κινητό, δυο φορητές ηλεκτρονικές συσκευές παραγγελιών και δυο τσάντες με τρόφιμα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, διέρρηξαν ένα αρτοποιείο και ένα ταχυφαγείο στην Αγιά και άρπαξαν από το πρώτο 500 ευρώ που βρήκαν σε ένα πορτοφόλι και την ταμειακή μηχανή, ενώ στο δεύτερο δεν βρήκαν κάτι να κλέψουν. Στις 19 Απριλίου έσπασαν το παράθυρο του αυτοκινήτου ενός αλλοδαπού που ήταν σταθμευμένο στη Λάρισα και άρπαξαν από το εσωτερικό ένα tablet και μια κάρτα τράπεζας του εξωτερικού, με την οποία ο ένας δράστης έκανε δυο ανέπαφες συναλλαγές συνολικού ύψους 54,43 αγγλικών λιρών από δυο καταστήματα. Την ίδια ημέρα έσπασαν και το παράθυρο ενός ταξί στο Βόλο, από το οποίο έκλεψαν ένα κινητό, ένα ζευγάρι γυαλιά και 15 ευρώ.

Στην κατοχή των δραστών, σε ένα σημείο κοντά σε αυτό που συνελήφθησαν και σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην πόλη της Λάρισας που χρησιμοποιούσαν για να κρύβουν τη λεία τους, βρέθηκαν δυο κατσαβίδια, τρία κινητά, δυο συρτάρια και ένα μεταλλικό κουτί υποδοχής συρταριού ταμειακής μηχανής, δυο συσκευασίες καπνού, έξι αποδείξεις, δυο τσάντες μεταφοράς προϊόντων ταχυφαγείου και μετρητά ύψους 353,94 ευρώ και οκτώ δολαρίων. Μέρος των κλοπιμαίων αποδόθηκε στους δικαιούχους.

Οι δυο ανήλικοι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή, απείθεια, απόδραση κρατουμένου και απάτη με υπολογιστή κατά περίπτωση, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ από την Ασφάλεια ερευνάται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες κλοπές.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: