Ανήλικες ξάφριζαν οδηγούς και πεζούς

Δυο ανήλικα κορίτσια, από τα οποία το ένα έχει ήδη πλούσιο παρελθόν στην παρανομία, ήταν οι «αιχμές του δόρατος» μιας σπείρας που δρούσε τους τελευταίους πέντε μήνες στην Αιτωλοακαρνανία και ξάφριζε οδηγούς, πεζούς, οχήματα, αλλά και σπίτια και ξενοδοχεία.

Ηγετικό ρόλο στη συμμορία είχε μια 15χρονη που έχει συλληφθεί επανειλημμένα για ληστείες και κλοπές, όπως και οι δυο συνεργοί της ηλικίας 19 και 25 χρόνων. Από τις 18 Απριλίου ως το περασμένο Σάββατο, οι τρεις τους είχαν ξαφρίσει αυτοκινητιστές στη νέα εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων, δυο πεζούς στο Μεσολόγγι, έναν λουόμενο στο Κρυονέρι, ένα σπίτι, ένα ξενοδοχείο και ένα όχημα. Στην τελευταία κλοπή και σε μια από αυτές σε βάρος πεζών, συμμετείχαν ακόμη μια 14χρονη και ένας 22χρονος.

Υπολογίζεται ότι είχαν αρπάξει χρηματικά ποσά, κοσμήματα και κινητά που η αξία τους ξεπερνά τις 3.000 ευρώ. Από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας εξιχνιάστηκαν οι οκτώ κλοπές και συνελήφθησαν ο 25χρονος και ο 19χρονος, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές. Ο 22χρονος και οι δυο ανήλικες αναζητούνται, όπως και οι γονείς των δυο κοριτσιών που κατηγορούνται για την πλημμελή εποπτεία τους.

protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: