Ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων το νέο MINI Countryman

Του Πέρη Χαλάτση

Αναβαθμισμένο είναι το νέο MINI Countryman που κατατάσσεται στην πολυτελή compact κατηγορία. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στην segment κατηγορία έχει κάνει τις καλύτερες πωλήσεις. Και δικαιολογημένα για την εταιρία Mini το Countryman σημαίνει πολλά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η Mini Hellas το MINI Countryman από το 2017 έως σήμερα έχει κάνει 2.500 πωλήσεις δηλαδή το 40% των πωλήσεων της εταιρίας.

Με το καινούργιο MINI Countryman η εταιρία έχει δύο νέους στόχους.

Ο πρώτος απευθύνεται σε ένα άλλο κοινό που μέχρι σήμερα δεν μπορούσε. Για παράδειγμα ένας οικογενειάρχης με δύο παιδιά  όσο και αν του άρεσε το Mini οι συνθήκες δεν του επέτρεπαν να κάνει μια τέτοια αγορά. Στενός με δύο πόρτες και μικρός χώρος αποσκευών. Αυτό το «μικρό» Mini απευθύνεται σε νεαρούς αγοραστές χωρίς υποχρεώσεις. Τώρα με το μεγάλο και 4θυρο MINI Countryman μπορεί να μαγνητίσει αυτήν την αγορά.

Ο δεύτερος στόχος  είναι να πάρει πελάτες από την αγορά που κατέληγαν σε ένα άλλο αυτοκίνητο λόγω έλλειψης χώρων. Τώρα με το Countryman , τη ναυαρχίδα της Mini , ανοίγει το πελατολόγιο και ανεβάζει περισσότερο των πήχη των προσδοκιών. Η νέα γενιά του μοντέλου προσφέρει αισθητά βελτιωμένη ευρυχωρία, ευελιξία και οδηγική άνεση.

Οι διαστάσεις του Countryman είναι  (Μ x Π x Y): 4,30 μ. x 1,82 μ. x 1,56 μ. ενώ το μεταξόνιο είναι  2,67 μ. Ο χώρος αποσκευών ξεκινάει από 450  και φθάνει τα  1.390 λίτρα (405 – 1275 λίτρα για το Cooper SE ALL4).

Στο νέο αυτοκίνητο θα παρατηρήσετε τη νέα μάσκα με τις οριζόντιες γρίλιες, τον καινούργιο προφυλακτήρα μπροστά και πίσω  και φυσικά τη νέα σχεδίαση στις ζάντες. Στα εννέα χρώματα που μπορούσες να βρεις τα αυτοκίνητα της Mini προστέθηκε ένα ακόμη, το Sage Green Metallic και έτσι έφθασε στις δέκα επιλογές.

Εκτός από το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, το νέο MINI Countryman διατίθεται με τρεις βενζινοκινητήρες και τρεις κινητήρες diesel τελευταίας Τεχνολογίας MINI TwinPower Turbo. Μέσα από την εξέλιξή τους, οι κινητήρες καλύπτουν ένα φάσμα ισχύος από 102 έως 190 ίππους (τυποποιημένη κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,3 – 4,1 λτ/100 χλμ, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 144 – 107 γμ/χλμ) ενώ ήδη συμμορφώνονται με το πρότυπο Euro 6d, που θα ισχύσει το 2021. Τέσσερις από αυτούς συνδυάζονται με σύστημα τετρακίνησης ALL4, κατόπιν παραγγελίας. Σε σύνολο η  Mini έχει οκτώ κινητήρες. Από βενζίνη και πετρέλαιο μέχρι Hybrid και ηλεκτρικούς. Επίσης ο πελάτης μπορεί να βρει από το μικρό Mini μέχρι το μεγάλο Countryman, σε cabrio, SUV η ακόμη και σε 4Χ4.

Οι τιμές  ξεκινούν για το Mini One Spice από τις 22.540  ευρώ ( κινητήρα βενζίνης) με 26.500 ευρώ (με κινητήρα Diesel) και φθάνουν τις 46.367 στην πιο ακριβή έκδοση 4Χ4.


O Andreas Sieben, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος BMW Group Hellas

O Κωνσταντίνος Διαμαντής ,Corporate Communications Manager

O Μάνος Δρακωτός ,επικεφαλής μάρκας ΜΙΝΙ

O Νίκος Καψής,Product Manager BMW Group Hellas

Την παρουσίαση έκαναν ο Κωνσταντίνος Διαμαντής ,Corporate Communications Manager, ο Μάνος Δρακωτός ,επικεφαλής μάρκας ΜΙΝΙ και ο Νίκος Καψής,- Product Manager BMW Group Hellas ενώ το παρόν έδωσε και ο Andreas Sieben, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος BMW Group Hellas.

Τι έχει το Mini Countryman

Το νέο MINI Countryman έχει LED – Προβολείς με διευρυμένες λειτουργίες,Bi-LED για φώτα πορείας και μεγάλης σκάλας,LED- φώτα ημέρας και φλας (ενσωματωμένα στους κεντρικούς προβολείς),ενσωματωμένα φώτα στροφής LED,προσαρμοζόμενη διανομή φωτός και αυτόματη ρύθμιση δέσμης φωτός ,LED – Προσαρμοζόμενοι Προβολείς,         Bi-LED για φώτα πορείας και μεγάλης σκάλας και LED- φώτα ημέρας και φλας (ενσωματωμένα στους κεντρικούς προβολείς). Ακόμη τα φώτα στροφής LED είναι ενσωματωμένα ενώ διαθέτει τεχνολογία Matrix.

Το νέο MINI Countryman συνδυάζει ευελιξία στο δρόμο με ένα ευέλικτο εσωτερικό. Στο πίσω τμήμα διατίθενται τρία καθίσματα κανονικών διαστάσεων. Εναλλακτικά, η δεύτερη σειρά καθισμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αύξηση της μεταφορικής ικανότητας. Με την αναδίπλωση του πίσω διαιρούμενου καθίσματος σε διάταξη 40.

Στο κεντρικό ταμπλό θα βρείτε το Connected Navigation (ZCN) με οθόνη αφής 8,8“ . Το σύστημα έχει Bluetooth Audio Streaming,προειδοποίηση κούρασης,MINI Controller,6FP Radio MINI Visual Boost με 8,8“ οθόνη αφής,6NM MINI Connected,6UM MINI Σύστημα Πλοήγησης,6AK ConnectedDrive Services: (inkl. Send2Car, LastStateCall, Online NLU, Quick Search Online, Καιρός στο σύστημα πλοήγησης, Apps,6AC Κλήση Έκτακτης Ανάγκης και 6AE TeleServices

Στον πολυλειτουργικό πίνακα οργάνων υπάρχει ένδειξη ταχύτητας, στροφόμετρο, υπολογιστής ταξιδιού και ένδειξη πληρότητας καυσίμου καθώς επίσης και ένδειξη αλλαγής ταχύτητας.

Παρέχει πρόσβαση στην υπηρεσία Real Time Traffic Information (για πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο) καθώς και στη διαδικτυακή πλατφόρμα MINI Online ενώ διασφαλίζει συμβατότητα για το Apple CarPlay. Το MINI Connected μπορεί να χρησιμοποιείται για αποστολή προορισμών πλοήγησης από το smartphone στο όχημα. Η σύνδεση κινητού τηλεφώνου σημαίνει επίσης ότι ο χάρτης πλοήγησης του οχήματος ενημερώνεται αυτόματα.

Θα σας αναφέρω το βασικό εξοπλισμό και από εκεί και πέρα μπορείτε εσείς να προσθέσετε ότι σας αρέσεις.

Βασικός εξοπλισμός: Δυναμικός Έλεγχος Ευστάθειας (DSC),6 αερόσακοι,Servotronic,Κλήση έκτακτης ανάγκης/Teleservices,  Ακουστική προστασία για πεζούς (Ισχύει για Cooper SE ALL4),Προειδοποίηση πρόσκρουσης,Εκκίνηση χωρίς χρήση κλειδιού,Αυτόματο κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων (Ισχύει για Cooper ALL4, Cooper S ΑLL4, Cooper D ALL4, Cooper SD/ALL4),Αυτόματο κιβώτιο Steptronic 6 σχέσεων (Ισχύει για Cooper SE ALL4), Ηλεκτρικό χειρόφρενο,Σπορ δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι,Υποβραχιόνιο εμπρός,Έγχρωμη κεντρική οθόνη αφής 8,8’’ Visual Boost,   Ηχοσύστημα με 6 ηχεία,DAB Tuner (ψηφιακός δέκτης),6 προγραμματιζόμενα πλήκτρα αφής & πολύ-χειριστήριο iDrive,Υπολογιστής ταξιδίου,Σύστημα ανοικτής ακρόασης Bluetooth & θύρα USB,MINI Driving Modes (Ισχύει για Cooper SE ALL4),Κλιματισμός,Σπορ καθίσματα οδηγού & συνοδηγού (Ισχύει για Cooper S/ALL4, Cooper SD/ALL),Κάθισμα συνοδηγού ρυθμιζόμενο καθ΄ ύψος,Επένδυση καθισμάτων με ύφασμα,Αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα (40:20:40) ,Στήριξη παιδικού καθίσματος Isofix εμπρός,Βελούδινα ταπέτα,Προβολείς LED & Προβολείς ομίχλης LED,Λευκά φλας,Αισθητήρας βροχής και φώτων,Ζάντες ελαφρού κράματος 16’’ (Ισχύει για Cooper/ALL4,Οne, One D, Cooper D/ALL4),Ζάντες ελαφρού κράματος 17’’ (Ισχύει για Cooper S/ALL4/SE ALL4, Cooper SD/ALL4),Ένδειξη πίεσης ελαστικών,Κιτ επισκευής ελαστικών.

Το νέο MINI Cooper SE Countryman ALL4 εφοδιάζεται με σύστημα τετρακίνησης σχεδιασμένο για υβριδικό μοντέλο, στάνταρ. Η λειτουργία του βασίζεται στην άριστα ελεγχόμενη αλληλεπίδραση μεταξύ ενός 3-κύλινδρου βενζινοκινητήρα που κατανέμει την ισχύ στους εμπρός τροχούς και ενός ηλεκτρικού, σύγχρονου μοτέρ που επενεργεί στους πίσω τροχούς. Οι δύο κινητήριες μονάδες αποδίδουν συνδυασμένη ισχύ 162 kW/220 hp. Η τελευταία τεχνολογία eDrive που διατίθεται για τα plug-in υβριδικά μοντέλα του BMW Group περιλαμβάνει μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης με ακαθάριστο ενεργειακό περιεχόμενο 9,6 kWh, παρέχοντας στο νέο MINI Cooper SE Countryman ALL4 μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία 55 — 61 χλμ.

Διαθέτει 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic transmission στάνταρ σε δύο ακόμα εκδόσεις.

Το νέο MINI Cooper SE Countryman ALL4 διατίθεται με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic στο βασικό εξοπλισμό του. Το MINI Cooper Countryman ALL4 και το MINI Cooper D Countryman ALL4 διατίθενται τώρα με 8- τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic.

 

Ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων το νέο MINI Countryman gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: