Ανεργία – ΔΥΠΑ: Σήμερα η επιλογή προγραμμάτων για voucher 1000 ευρώ

Αναρτήθηκε το μητρώο ωφελούμενων-ανέργων της Α’ φάσης της νέας δράσης επαγγελματικής κατάρτισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την αναβάθμιση δεξιοτήτων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το μητρώο περιλαμβάνει 76.697 ωφελούμενους, που πληρούν τα βασικά κριτήρια, όπως ορίζονται στην πρόσκληση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν με τον αριθμό ΚΑΥΑΣ (Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής), που έλαβαν κατά την υποβολή της αίτησής τους. Το μητρώο έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση: https://voucher.gov.gr/upload/project_40/registry_2022_09_05.pdf

Από σήμερα Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων, που θα τους εμφανίζεται, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κ.λπ.), καθώς και με τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα που έχουν δηλώσει.

Αρχικά, η επιλογή θα γίνει από λίστα εγκεκριμένων προγραμμάτων των Κ.Ε.Δι.Βι.Μ. των ΑΕΙ και στη συνέχεια θα μπορεί να γίνει επιλογή εγκεκριμένων προγραμμάτων που παρέχονται από αδειοδοτημένα Κ.Δ.Β.Μ..

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης που αφορά την ανάπτυξη ψηφιακών και πράσινων γνώσεων και δεξιοτήτων, συνολικής διάρκειας έως 200 ωρών, που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο σε διάστημα τριών μηνών.

Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί με διά ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% και με εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκατάρτιση) τουλάχιστον 35% σύγχρονη και έως 30% ασύγχρονη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν την κατάρτιση, υποχρεούνται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και θα συμμετάσχει επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, δικαιούται να λάβει το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος, που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: