Ανεμοστρόβιλος σηκώνει στον αέρα λεωφορείο με 40 επιβάτες [βίντεο]

Ισχυρός ανεμοστρόβιλος χτύπησε τη Ρουμανίας πριν από δύο ημέρες προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα και καταστροφές σε δέντρα σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.

Ο ανεμοστρόβιλος ξερίζωνε ότι έβρισκε στο πέρασμά του επί τέσσερις ολόκληρες ώρες σπέρνοντας την καταστροφή.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το φαινόμενο σχηματίστηκε σχεδόν 80 χλμ μακριά από το Βουκουρέστι και κατέστρεψε ολοσχερώς τουλάχιστον δέκα σπίτια προτού εξασθενήσει. Πρόκειται για τον πρώτο ανεμοστρόβιλο στη χώρα εδώ και 17 χρόνια.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει την τεράστια ισχύ του ανεμοστρόβιλου, καθώς όχι μόνο σήκωσε στον αέρα ένα λεωφορείο με 40 επιβάτες που βρέθηκε στον δρόμο του, ενώ διέσχιζε ένα λιβάδι, αλλά το «εκτίναξε» αρκετά μέτρα μακριά. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα από το περιστατικό, το οποίο κατέγραψε ένας από τους επιβαίνοντες.

Ο ανεμοστρόβιλος φαίνεται να πλησιάζει γρήγορα το όχημα, του οποίου ο οδηγός επιταχύνει, προφανώς για να γλιτώσει από το φαινόμενο, ωστόσο αυτό δεν γίνεται και το λεωφορείο σηκώνεται στον αέρα μαζί με τους έντρομους επιβάτες του. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, το όχημα προσγειώθηκε τελικά δέκα μέτρα μακριά. 

Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν από το περιστατικό, ενώ ένας από τους επιβάτες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. 

 

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: