Ανεμογεννήτριες…. Γενικός ξεσηκωμός! Καζάνι που «βράζει» το νησί… (Βίντεο)

Μια λαοθάλασσα από παριανούς πολίτες, κατέκλυσε σήμερα την πλατεία Μαντώ Μαυρογένους στην Παροικία στην Πάρο

Σύσσωμη η παριανή κοινωνία, διατράνωσε έτσι την αντίθεσή της στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί.

Με πλακάτ και συνθήματα, ο αγωνιστικός παλμός της προγραμματισμένης συγκέντρωσης – διαμαρτυρίας που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής 26 Μαρτίου 2017, ήταν μεγαλειώδης.

Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει στο νησί, το οποίο είναι κυριολεκτικά ανάστατο εξαιτίας της επικείμενης εκτεταμένης εγκατάστασης ανεμογεννητριών μεγάλης ισχύος, η οποία θα μετατρέψει την Πάρο σε μια απέραντη βιομηχανική ζώνη παραγωγής αιολικής ενέργειας.

Οι παριανοί ανταποκρίθηκαν σχεδόν καθολικά στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στις ανεμογεννήτριες.

Εκπρόσωποι τοπικών φορέων, αρχών, συλλόγων, πολιτευτές και βουλευτές μίλησαν για το ζήτημα, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η εγκατάσταση ανεμογεννητριών θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα, στην ποιότητα ζωής, στο φυσικό – πολιτισμικό περιβάλλον και στην τουριστική – οικονομική ανάπτυξη της Πάρου.

Το psts.gr, βρέθηκε στην συγκέντρωση – διαμαρτυρία και σας παρουσιάζει σε βίντεο τα κυριότερα στιγμιότυπά της.

Σε ρεπορτάζ που έκανε στο χώρο της συγκέντρωσης, συνομίλησε με πολίτες της Πάρου, δίνοντας έτσι «φωνή» στον απλό κόσμο του νησιού που μετείχε στην συγκέντρωση εκφράζοντας την μεγάλη αγωνία του για το μέλλον του τόπου του, εφόσον τελικά εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες.

Γιατί δυστυχώς, οι πολίτες ολόκληρης της Πάρου, θα είναι κυρίως εκείνοι που θα υποστούν τις αρνητικές συνέπειες μιας εκτεταμένης εγκατάστασης.

Παρακολουθήστε το βίντεο…

Πηγη: psts.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: