Ανδρίτσαινα – Αμαλιάδα με ταξί για μια αιμορραγία στη μύτη!

Ανδρίτσαινα   Αμαλιάδα με ταξί για μια αιμορραγία στη μύτη!

Σε «θέατρο του παραλόγου» έχει μετατραπεί ο χώρος της υγειονομικής περίθαλψης στην Ηλεία και σε ολόκληρη τη χώρα, με την κεντρική εξουσία να εξακολουθεί να «πειραματίζεται» σε νέα μοντέλα Οργανισμών υγείας, απαξιώνοντας να στελεχώσει Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, τα οποία και αφήνει να ψυχορραγούν, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών.

«Έχεις ζεις, δεν έχεις πεθαίνεις», αυτό είναι το που έχει τεθεί σε εφαρμογή τα τελευταία της κρίσης και η κατάσταση διαρκώς επιδεινώνεται, με τους εμπλεκόμενους στο χώρο της υγείας να έχουν φθάσει στα όριά τους και τους ασθενείς να τρέμουν για τη ζωή τους.

Απίστευτη περιπέτεια

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη περιπέτεια μίας ηλικιωμένης, η οποία αναγκάστηκε να μετακινηθεί από την περιοχή της Ανδρίτσαινας στην Αμαλιάδα με , για να βρει γιατρειά τελικά σε ιδιώτη γιατρό!

Το περιστατικό συνέβη προ ημερών, όταν απογευματινές ώρες άρχισε να αιμορραγεί η της ηλικιωμένης και αρχικά μετέβη στο Κέντρο Υγείας της Ανδρίτσαινας, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Και που αλλού να πήγαινε φυσικά, αφού διαμένει στην συγκεκριμένη περιοχή. Μόνο που η ηλικιωμένη βρήκε την πόρτα κλειστή, αφού ελλείψει προσωπικού στο Κέντρο Υγείας συνήθως μπαίνει λουκέτο τα απογεύματα και οι ασθενείς πρέπει να στραφούν αλλού για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Τουρ σε όλο το Νομό!

Αφού δεν βρήκε γιατρό η γυναίκα, αναγκάστηκε και πήρε ταξί και μετέβη στο του Πύργου, για να εξεταστεί από γιατρό και να της σταματήσουν την αιμορραγία.

Και εκεί όμως «έφαγε πόρτα» επί της ουσίας, αφού το Νοσοκομείο δεν εφημέρευε και δεν εφημέρευε και ο ωτορινολαρυγγολόγος, οπότε από εκεί την παρέπεμψαν στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Όλη αυτή την ώρα η μύτη της γυναίκας αιμορραγούσε, αλλά μην έχοντας άλλη επιλογή, πάλι με ταξί μετέβη στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Ως γνωστόν όμως, το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν διαθέτει ωτορινολαρυγγολόγο! Οι γιατροί που είδαν τη γυναίκα, της είπαν ότι έπρεπε να τη δει άμεσα ωτορινολαρυγγολόγος και αφού της έβαλαν κάποιες γάζες για να σταματήσει κάπως η αιμορραγία, την παρέπεμψαν ή σε ιδιώτη ή σε Νοσοκομείο της Πάτρας.

Με το ίδιο ταξί που την περίμενε, η ηλικιωμένη βρήκε τελικά ιδιώτη ωτορινολαρυγγολόγο στην Αμαλιάδα, ο οποίος αφού την εξέτασε στο ιατρείο του, προχώρησε σε καυτηρίαση στη μύτη της, που ήταν αναγκαίο να γίνει, και έτσι έβαλε τέλος στην ταλαιπωρία της γυναίκας, η οποία πάλι με το ίδιο ταξί, επέστρεψε στο σπίτι της στην Ανδρίτσαινα, αφού προηγουμένως είχε περιπλανηθεί σε όλη την Ηλεία, για να μπορέσει να σταματήσει μία αιμορραγία…

Και βέβαια, εάν δεν είχε βρει ιδιώτη ωτορινολαρυγγολόγο, γιατί στο μεταξύ είχε βραδιάσει, ήταν αναγκασμένη να συνεχίσει με το ταξί μέχρι την .

Είναι άγνωστο πόσα ξόδεψε η γυναίκα μέσα σε ένα απόγευμα για να μπορέσει να βρει τη γιατρειά της, το ερώτημα όμως είναι, τι θα γινόταν εάν αυτή η γυναίκα δεν είχε να πληρώσει το ταξί για να κάνει όλες αυτές τις διαδρομές σε ολόκληρη την Ηλεία;

Έπρεπε το 2014 να πεθάνει από μία αιμορραγία στη μύτη, πληρώνοντας με τη ζωή της τις ελλείψεις και τα κακώς κείμενα στο χώρο της περίθαλψης; Και τι θα γίνει την επόμενη φορά, που κάποιος άλλος θα αντιμετωπίσει ένα ανάλογο ή χειρότερο πρόβλημα;

Γιατί καλή η κ. Υπουργέ, αλλά προέχει ο άνθρωπος…

Πηγή: patrisnews

xespao

Tags: , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: