Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε στην Πράγα, 50 χρόνια μετά τον Γιαν Πάλαχ

Ένας άνδρας αυτοπυρπολήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Βέντσεσλας της Πράγας, εκεί όπου ο φοιτητής Γιαν Πάλαχ είχε αυτοπυρποληθεί τον Ιανουάριο 1969 για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της σοβιετικής εισβολής, ανακοίνωσαν η αστυνομία και οι διασώστες.

Ο άνδρας υπέστη εγκαύματα στο κεφάλι και στα χέρια. Τέθηκε σε τεχνητό κώμα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Πράγας.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας, γεννημένος το 1964, περιχύθηκε γύρω στις 15:00 (σ.σ.: τοπική ώρα, 16:00 ώρα Ελλάδας) με μια εύφλεκτη ουσία και έβαλε φωτιά», ανέφερε στο Twitter η αστυνομία της Πράγας.

Τις φλόγες έσβησαν περαστικοί, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Οι διασώστες έθεσαν τον ασθενή, ο οποίος φέρει εγκαύματα περίπου στο 30% του σώματος, σε τεχνητό κώμα και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Πράγας Kralovske Vinohrady, αφού εξασφάλισαν τη λειτουργία των αναπνευστικών οδών», ανέφερε στο Twitter η εκπρόσωπος των διασωστών Γιάνα Πόστοβα.

Η ταυτότητα του άνδρα και τα κίνητρά του δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.

Τις μέρες αυτές η Τσεχική Δημοκρατία τιμά την 50η επέτειο της αυτοπυρπόλησης του φοιτητή Φιλοσοφίας Γιάν Πάλαχ. Αυτός ο τελευταίος είχε διαμαρτυρηθεί μ” αυτόν τον τρόπο εναντίον της σοβιετικής εισβολής που τον Αύγουστο του 1968 είχε συντρίψει το μεταρρυθμιστικό κίνημα της «Άνοιξης της Πράγας».

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: