Αναβλήθηκε η δίκη για τα «φρουτάκια» και το παράνομο στοίχημα

Αναβλήθηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η πολύκροτη υπόθεση της διεξαγωγής παράνομου στοιχηματισμού και του τυχερού παιχνιδιού «φρουτάκια», η οποία είχε αποκαλυφθεί τον Δεκέμβριο του 2012 σε έλεγχο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, και οδήγησε στη σύλληψη 85 κατηγορουμένων.
Η δίκη αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο του 2017, καθώς δήλωσαν κώλυμα παράστασης συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, αλλά και μερικοί από τους 85 κατηγορούμενους. Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί επιπλέον 44 κατηγορούμενοι, που κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος. Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είχαν σφραγιστεί. Τα παράνομα παιχνίδια και στοιχήματα διεξάγονταν στα καταστήματα που λειτουργούσε ο ιδρυτής της εγκληματικής οργάνωσης στον Βόλο και στον Αλμυρό, χωρίς να φαίνεται ο ίδιος στα χαρτιά, ενώ όπως προέκυψε περαιτέρω ήταν και ο κάτοχος τουλάχιστον δύο εταιρειών παράνομου στοιχήματος με ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Τα παίγνια που είχαν εγκατασταθεί ήταν παράνομα, καθώς οι εταιρείες των μελών της οργάνωσης, μπορούσαν να κάνουν μόνο ατομικό στοιχηματισμό μέσω διαδικτύου και όχι μέσω πρακτορείων. Ωστόσο, η εγκληματική ομάδα είχε δίκτυο καταστημάτων εν είδει πρακτορείων, δέχονταν ατομικά στοιχήματα κυρίως μέσω τηλεφώνου από άγνωστο αριθμό παιχτών, καταστρατηγώντας έτσι τον Νόμο. Στα καταστήματα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου είχαν εγκατασταθεί συνολικά 73 πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: