Αναβιώνουν οι αγώνες Ταχύτητας σε Τατόι και Ρόδο

Μετά από 35 χρόνια θα αναβιώσουν οι αγώνες ταχύτητας στο Αεροδρόμιο στο Τατόι. Αυτό τουλάχιστον υποσχέθηκε σε συνέντευξη τύπου το σωματείο αγώνων DielpisFormula1 . Η συνέντευξη δόθηκε με σκοπό την αναβίωση των ιστορικών αγώνων ταχύτητας όχι μόνο στο Τατόι αλλά και στην όμορφη Ρόδο. Οι πιο παλιοί θα θυμούνται τους αγώνες  στο  Αεροδρόμιο Μαριτσών. Μετά από 45 χρόνια θα δούμε και πάλι αγώνα. Το σημαντικό είναι ότι αυτοί οι αγώνες θα γίνουν υπό την αιγίδα και την στήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Ρόδου.

Η προσπάθεια αυτή έγινε μέσα στο πλαίσιο του μεγάλου project για την υλοποίηση του σχεδιασμού του DielpisFormula1 της πίστας των Αγώνων και την οργάνωση των αγώνων F1 στην περιοχή του Πειραιά -Δραπετσώνα-Κερατσίνι μετά την έγκριση του project από τον Bernie Ecclestone. Η αναγγελία της αναβίωσης των αγώνων ταχύτητος στο Ιστορικό αεροδρόμιο του Τατοΐου καθώς και της Ρόδου στο αεροδρόμιο των Μαριτσών τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΓΕΑ (Γεν. Επιτελείου Αεροπορίας) με την προοπτική να επεκταθεί σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδος όπου ήδη έχει προχωρήσει ο σχεδιασμός των αγωνιστικών διαδρομών.

Το συντονισμό στη συνέντευξη είχε ο δημοσιογράφος και γνώστης του χώρου του αυτοκινήτου ,Παύλος Αλέπης. Παρόν από την ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ήταν ο  Σμήναρχος Κων/νος  Μπούζος. Ομιλητές ήταν ο  Βασίλης Αποστολοπούλος πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Κέντρου και χορηγός των Αγώνων και ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος που με μεγάλη θέρμη, στηρίζει στην πόλη του αυτό το τεράστιο εγχείρημα των αγώνων. Ο καθηγητής τ. Υπουργός Δημήτρης Κρέμαστινος τόνισε τη σημασία των αγώνων ως θεματικό τουρισμό στη Ρόδο την πατρίδα του. Εκ μέρους της  ΟΜΑΕ (ομοσπονδία Μηχανοκίνητου αθλητισμού) και το αθλητικό σωματείο Startline μίλησε  ο Νίκος Πασσαλής.

Στο θέμα της αναβίωσης των αγώνων σε Τατόι και Ρόδο μίλησε ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης, πρώην οδηγός των αγώνων στο Τατόι και πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου.Ο πρόεδρος των ορθοπεδικών dr. Λάκης Νικολάου θα είναι ο Υπεύθυνος ιατρός όλων των αγώνων στην Επικράτεια που οργώνονται αγώνες. Η παρουσίαση έκλεισε με την ομιλία του εμπνευστή — οργανωτή των αγώνων ταχύτητος  και Προέδρου του Σωματείου DielpisFormula1, αρχιτέκτονα dr. Θανάση Π. Παπαθεοδώρου αναλύοντας όλα τα θέματα γύρω από την διοργάνωση των αγώνων με τελικό στόχο πάντα την επίτευξη της έλευσης του κορυφαίου γεγονότος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού των αγώνων της Formula 1 στην Ελλάδα.

Παρόντες στην εκδήλωση που έγινε με την ευγενική χορηγία του ιστορικού Ξενοδοχείου Κing George, ήταν οι εκπρόσωποι του Χρυσού Χορηγού της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ κος Σηφάκης και κα Μ. Κόρακα  και ο B Αποστολοπουλος χορηγός Ομίλου Ιατρικού Κέντρου. Χορηγοί των αγώνων η εταιρία Coral — Shell του ομίλου Βαρδινογιάννη, η Blue Star , η Aegean Airlines, και χορηγοί επικοινωνίας οι εκδόσεις Λιβάνη — εφημερίδα Νέα Σελίδα, Free Sunday, Attica tv, Κανάλι 1 Πειραιά, 98,4fm, SNP news.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν προσωπικότητες από τον πολιτικό, τον καλλιτεχνικό, τον επιχειρηματικό και τον χώρο των αυτοκινήτων. Διακρίναμε τους Σήφη και Μινα Βαλυράκη, τον εκδότη Ηλία Λιβάνη, τον τ.Περιφερειάρχη Αιγαίου Γιώργο Πουσσαίο, τον  Γιάννη Βουλγαράκη, μέλος Πολιτικού σχεδιασμού ΣΥΡΙΖΑ, τον εκπρόσωπο της USSA Αμερικανική Ακαδημία των Σπορ, Mrs B B Weldon, την εκπρόσωπο της  Aegean Airlines Σταυρούλα Σαλούτση, τη Λιάνα Σκουρλή Πρόεδρο του Ελληνικού συλλόγου Μαρία Κάλλας, την γκαλερίστα Σούλα Παπουτσίδη και τον Χρήστος Κύρτσο.

Αναβιώνουν οι αγώνες Ταχύτητας σε Τατόι και Ρόδο

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: