Ανάβαση Κύμης Γιάννης Ηλιόπουλος: Ευτυχώς δεν έβρεξε

Ο έντονος συναγωνισμός και το πλούσιο θέαμα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Κύμης στις 27-28 Μαΐου. Παρά το γεγονός ότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο βροχής, τελικά δεν έβρεξε και οι αγωνιζόμενοι έκαναν έναν καλό αγώνα χωρίς το άγχος της βρεγμένης  ασφάλτου. Οι θεατές που αποζημιώθηκαν από το θέαμα χειροκρότησαν όλους τους αγωνιζομένους που έδωσαν μάχη με τα χρονόμετρα.

Στην Ομάδα Ν νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Θανάσης (Mitsubishi Lancer EVO IX, N4) . Στην Ομάδα Α τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Ο Μιχάλης Ευθυμίου (Ford Escort WRC), κέρδισε και τα δύο σκέλη του αγώνα, κατακτώντας ταυτόχρονα και τη νίκη στην Κλάση Α8. Ο Βασίλης Μπάτζανος (Citroen Saxo VTS), μπορεί να μην κατάφερε να μείνει κοντά στον Ευθυμίου, ωστόσο επικράτησε των αντιπάλων του στην Κλάση Α6, ανεβαίνοντας ταυτόχρονα στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην γενική της Ομάδας Α.

Στην Ομάδα Ε επικράτησε ο Γιάννης Γύζης (Renault Clio 1). Σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και στα δύο σκέλη του αγώνα.

Η Formula Saloon, στην πλειοψηφία των αγώνων αναβάσεων χαρίζει τον καλύτερο  χρόνο της ημέρας. Νικητής αναδείχθηκε ο Μάριος Ηλιόπουλος με το νέο του απόκτημα, το Ford Fiesta και πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο (1:52.08).

Τα Ιστορικά αυτοκίνητα σε κάθε αγώνα του Πρωταθλήματος Αναβάσεων προσφέρουν τη δική τους ξεχωριστή νότα. Έτσι και στην Κύμη τα Ιστορικά αυτοκίνητα κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου. Νικητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Ευθυμίου (BMW Μ3 Ε30), πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο και στα δύο σκέλη του αγώνα.

Ο τέταρτος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων,  διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο Start Line και ο αγώνας έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Επόμενος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων, είναι η Ανάβαση Ριτσώνας στις 17-18 Ιουνίου.

Ανάβαση Κύμης Γιάννης Ηλιόπουλος: Ευτυχώς δεν έβρεξε gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: