Αναβάλλει επ’ αόριστον η Θάνου την Ολομέλεια για τα όρια ηλικίας

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, ανακοίνωσε πως αναβάλλει επ’ αόριστον τη σύγκληση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία θα συνεδρίαζε την Πέμπτη, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων.

Ο επίσημος λόγος της αναβολής που διατυπώθηκε ήταν πως η εισηγήτρια, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ειρήνη Πετρουλάκη- Κιουρτσόγλου δεν ήταν έτοιμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα της προέδρου του Αρείου Πάγου για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστικών προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις στο δικαστικό σώμα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής δήλωσε αντίθετος σε οποιαδήποτε αλλαγή στα όρια συνταξιοδότησης και εμφανίστηκειδιαίτερα επικριτικός απέναντι στους δικαστικούς «για την ταχύτητα με την οποία ανταλλάσσουν ανακοινώσεις, δίνοντας την εικόνα στους πολίτες ότι βρίσκονται σε εμφύλιο».

«Εκείνο που με ανησυχεί είναι η σφοδρότητα και η ταχύτητα με την οποία εκδίδονται ανακοινώσεις και βάλλουν οι δικαστές ο ένας εναντίον του άλλου. Δίνεται μια εικόνα εμφυλίου, η οποία πλήττει το κύρος της Δικαιοσύνης και απογοητεύει το σύνολο των πολιτών και της κοινωνίας. Έχω κάνει κατ’ επανάληψη δημόσιες εκκλήσεις να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και να λυθούν αυτά τα ζητήματα εντός των θεσμικών οργάνων της Δικαιοσύνης και της Πολιτείας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τρίτη.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: