Ανατριχιαστική Ανακάλυψη! Χαμένη Πόλη του Μεγάλου Αλέξανδρου βρέθηκε από την CIA με την χρήση Drones!

Μία μυστηριώδης πόλη που πιστεύεται πως ιδρύθηκε από τον Μεγάλο Αλέξανδρο, ανακαλύφτηκε πρόσφατα από Βρετανούς αρχαιολόγους.

Η Qalatga Darband στο βόρειο Ιράκ είχε χαθεί για πάνω από 2,000 χρόνια μέχρι που οι επιστήμονες την βρήκαν ψάχνοντας την περιοχή με drone.

 Αρχαιολόγοι από το Βρετανικό Μουσείο αρχικά πίστεψαν στην ύπαρξη της πόλης μετά από δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από την Αμερικανική κυβέρνηση το 1960. Η ομάδα επιβεβαίωσε την τοποθεσία της θαμμένης πόλης πετώντας ένα drone εξοπλισμένο με κάμερα.

Ο John MacGinnis, ο επικεφαλής αρχαιολόγος, είπε πως η πόλη αυτή υπήρξε και άκμασε τον πρώτο και δεύτερο αιώνια π.Χ. Όταν οι εικόνες επεξεργάστηκαν αργότερα από υπολογιστή, η ομάδα βρήκε το περίγραμμα ενός ορθογώνιου κτιρίου κρυμμένου κάτω από τα χωράφια σιταριού και κριθαριού.

Η Qalatga Darband βρίσκεται στον αρχαίο δρόμο ανάμεσα στο σύγχρονο Ιράν και Ιράκ. Το Βρετανικό Μουσείο είπε πως παρατηρεί την περιοχή με drone και αναλύει τα δεδομένα που συλλέγει.

‘Εκεί που υπάρχουν τοίχοι στο υπέδαφος, το σιτάρι και το κριθάρι δεν φυτρώνουν τόσο καλά, οπότε υπάρχουν χρωματικές διαφορές στις καλλιέργειες.’

Η πόλη αυτή πιθανώς να χτίστηκε πάνω στον δρόμο που πήρε ο Μέγας Αλέξανδρος το 331 π.Χ ενώ κυνηγούσε τον Δαρείο Γ’ της Περσίας πριν τον νικήσει στην μάχη στα Γαυγάμηλα.

Έχουν αναγνωριστεί και άλλα μεγάλα κτίρια όπως και ένας οχυρωμένος τοίχος και ένας μύλος για παραγωγή κρασιού.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…

(?)

perierga

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: