Αναψυκτήριο στο Αίγιο εμφανιζόταν ως κομματικός χώρος συγκέντρωσης


Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εντόπισαν αναψυκτήριο στο Αίγιο το οποίο εκμεταλλευόταν μέρος του αιγιαλού.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ως εκμεταλλευτής τού αναψυκτηρίου φερόταν πολιτικό κόμμα, μέσω δωρεάν παραχώρησης που είχε κάνει προς τον φορέα ο προηγούμενος διαχειριστής της εγκατάστασης.

Το αναψυκτήριο δεν είχε δηλωθεί ως επαγγελματική εγκατάσταση και παράλληλα δεν είχε δηλωθεί η άσκηση οικονομικής δραστηριότητας κερδοσκοπικού χαρακτήρα από τον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα. Ο οποίος, αντί της έκδοσης αποδείξεων λιανικής πώλησης, παρείχε στους πελάτες κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης, ισόποσης αξίας με τα προϊόντα που αγόραζαν οι πελάτες.

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί 933 αποδείξεις, αξίας περίπου 4.700 ευρώ. Επιβλήθηκε λουκέτο 48 ωρών, ενώ η επιχείρηση ελέγχεται και για το σύνολο των φόρων που δεν έχει αποδώσει.

Όπως διευκρινίστηκε αρμοδίως για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εξωκοινοβουλευτικό και πολύ μικρό σε δύναμη είναι το πολιτικό κόμμα που εκμεταλλευόταν το αναψυκτήριο, αλλά το εμφάνιζε ως χώρο συγκέντρωσης των μελών του (εντευκτήριο).

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: