Ανάπηρο μοντέλο ποζάρει με κορσέ προς απάντηση στην «υποκριτική» φωτογράφιση της Kylie Jenner σε επίχρυσο καροτσάκι!

Ένα ανάπηρο μοντέλο συμμετέχει στην ομάδα ανθρώπων που εναντιώνονται στο -κακόφημο πια- εξώφυλλο της  Kylie Jenner που την έδειχνε να ποζάρει σε μια επίχρυση αναπηρική καρέκλα.

Η Gemma Flanagan, 32 ετών, όπως έφερε στο φως της δημοσιότητας το youwwekly.gr, σοκαρίστηκε όταν είδε την φωτογράφιση της Kylie Jenner για το τεύχος Δεκεμβρίου/ Ιανουαρίου του περιοδικού Interview, στην κατηγορία μόδα και τέχνες.

Φορώντας μια κοντή περούκα, έναν πλαστικό κορσέ και κολάρο, καθισμένη σε ένα αναπηρικό καροτσάκι, Η 18χρονη η τηλεστάρ, όταν κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες του εξωφύλλου μόδας, προκάλεσε αντιδράσεις σε ακτιβιστές με κινητικά προβλήματα, οι οποίοι τις χαρακτήρισαν αηδιαστικές και εκμεταλλευτικές.

Η 32χρονη Gemma Flanagan διαγνώστηκε με το σύνδρομο Guillain Barre το 2011. Το μοντέλο και αγωνίστρια αναπήρων δηλώνει ότι σοκαρίστηκε από το εξώφυλλο της Kylie Jenner και παρακινήθηκε να κάνει και αυτή μια παρόμοια φωτογράφιση.

Η Gemma από το Λίβερπουλ αποφάσισε να αναδημιουργήσει τη φωτογραφία βάζοντας τον εαυτό της στη θέση της Kylie, σε συνεργασία με τον φωτογράφο Bri Mansys, ώστε να δώσει τροφή για σκέψη με μερικές φωτογραφίες.

Σοκ: Το αρχικό εξώφυλλο για το τεύχος Δεκεμβρίου/ Ιανουαρίου του περιοδικού Interview, οι ακτιβιστές με κινητικά προβλήματα το χαρακτήρισαν αηδιαστικό και εκμεταλλευτικό

 

Και η Gemma, η οποία είναι πρέσβυρα της κοινωνικής ομάδας Models of Diversity, συμφωνεί.

«Σοκαρίστηκα όταν είδα τις φωτογραφίες, είπε. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτή την υποκρισία. Συνέχεια πιέζουμε τους οίκους μόδας να αντιπροσωπεύουν περισσότερες ανάπηρες γυναίκες, κι όμως μας λένε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί είναι ανάρμοστο», είπε χαρακτηριστικά η Gemma όπως αποκαλύπτει το youweekly.gr .

«Και τώρα βλέπουμε ένα άτομο με όλες τις κινητικές του ικανότητες να ποζάρει σε αναπηρική καρέκλα, και μάλιστα την έβαλαν στο εξώφυλλο του περιοδικού. Δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικό αυτό.»

Η Gemma, πρώην αεροσυνοδός στην Αγγλία, που ονειρευόταν να γίνει μοντέλο, διαγνώστηκε με το σύνδρομο Guillain Barre (GBS), μια τρομερά σπάνια αρρώστια του νευρικού συστήματος, το 2011.

Το πρώτο σημάδι της αρρώστιας της εμφανίστηκε όταν άρχισε να βιώνει «τσιμπήματα» σαν καρφιά στα πόδια της. Στην αρχή, η αεροσυνοδός υπέθεσε οτι είχε απλά jet lag.

«Τα αναπηρικά καρότσια δεν είναι απλά στηρίγματα- για εμένα και εκατομμύρια άλλους ανθρώπους, είναι τα πόδια μας, λέει η Gemma  Flanagan, η οποία τώρα χρειάζεται βοήθεια για να μετακινείται τις περισσότερες μέρες.

Αφού τα τελευταία τέσσερα χρόνια εξαρτάται πλήρως από το αναπηρικό καροτσάκι ή τις πατερίτσες, η Gemma πλέον τακτικά έχει τη χαρά να συμμετέχει σε πασαρέλες με το καροτσάκι της.

Η φωτογράφιση της Kylie, από τον Αμερικανό, προκάλεσε μεγάλη οργή, αναγκάζοντας το Interview να δικαιολογήσει αυτές τις εικόνες.

Αλλά η Gemma επιμένει ότι το περιοδικό χρησιμοποίησε το καροτσάκι σαν απλό κάθισμα. «Για εμένα και εκατομμύρια άλλους ανθρώπους είναι τα πόδια μας.», είπε χαρακτηριστικά.

 

«Η φωτογράφιση της Kylie δεν βγάζει νόημα για εμένα», είπε η Gemma. Φαίνεται σαν μια γυναίκα που κινείται κανονικά να είναι περισσότερο αποδεκτή από μια ανάπηρη γυναίκα.

Έτσι, ζήτησα από τον Bri να με φωτογραφήσει στο αναπηρικό καροτσάκι. Σκέφτηκα ότι αυτό ίσως είναι πιο «αποδεκτό»

Στις φωτογραφίες η Gemma φοράει κι αυτή πλαστικό κορσέ και τακούνια και ποζάρει δίπλα στο καροτσάκι της. «Ήθελα οι φωτογραφίες να είναι ενθαρρυντικές και να δώσουν κουράγιο», είπε.

Η Gemma είναι η τρίτη ανάπηρη γυναίκα που αναδημιουργεί το αμφιλεγόμενο εξώφυλλο της Kylie Jenner. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Erin Tatum, η οποία υποφέρει από εγκεφαλική παράλυση, έβγαλε στη δημοσιότητα τις δικές τις φωτογραφίες, ενώ το ανάπηρο μοντέλο Lauren Wasser επίσης πόζαρε για ανάλογο εξώφυλλο.

Όπως φέρνει στο φως μόνο το youweekly.gr, η Erin είπε » Με το ζόρι καταφέρνω να κοιτάξω στα μάτια τους ανθρώπους. Αν το αναπηρικό καροτσάκι είναι της μόδας τώρα, προφανώς εγώ το καθιέρωσα πριν γεννηθεί η Kylie.»

 

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: