Ανακοπή καρδιάς υπέστη ο μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος εν ώρα Λειτουργίας

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Τετάρτη, ο μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος, σε ηλικία 84 ετών, καθώς υπέστη ανακοπή καρδιάς, κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας, στον ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρεόπολης.

Ο μητροπολίτης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, όπου και κατέληξε μετά το σοβαρό καρδιακό επεισόδιο.

Ο μακαριστός μητροπολίτης Μάνης κυρός Χρυσόστομος (κατά κόσμον Δημήτριος Κορακίτης), γεννήθηκε το 1933 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1957. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1960 και πρεσβύτερος το 1966. Από το 1958 έως το 1963 διετέλεσε καθηγητής στην Μέση Εκπαίδευση.

Το 1969 διορίστηκε γραμματέας και κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Από το 1966 έως την εκλογή του, διακόνησε ως πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού Αγίας Ειρήνης, στην οδό Αιόλου, για την ανακαίνιση του οποίου συνετέλεσε τα μέγιστα.

Την 6η Οκτωβρίου 1996 χειροτονήθηκε μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου. Το 2010, η Μητρόπολη, κατόπιν απόφασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, έλαβε τον ιστορικό τίτλο της, Ιερά Μητρόπολις Μάνης.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη θα ψαλεί την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου Μάνης, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου.

Τοποτηρητής της Μητρόπολης Μάνης ορίσθηκε ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης, Ευστάθιος.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: