Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία στα Everest

Να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν, αλλά και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας ζητά ο με αφορμή την στα Everest της πλατείας Βικτωρίας, όπου σκοτώθηκε μια 38χρονη εργαζόμενη και μητέρα δύο μικρών παιδιών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει τη νομοθεσία που αφορά την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας και ζητά να δοθούν άμεσα απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας, αλλά και να διερευνηθεί εάν και κατά πόσο τηρούνταν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στη συγκεκριμένη επιχειρηση.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί:

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της εργαζόμενης που έχασε τη ζωή της, και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στα άλλα θύματα που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, από την έκρηξη σε κατάστημα εστίασης στην πλατεία Βικτωρίας.

Θα πρέπει να δοθούν άμεσα απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος και να διερευνηθεί το εάν και κατά πόσον τηρούνταν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Όλα τα αρμόδια όργανα, πρέπει να παρέμβουν άμεσα ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου αναλογούν, όπως και να εντατικοποιηθούν οι τεχνικοί έλεγχοι για την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας».

Πηγή:

youweekly.gr-Koinwnia

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: