Ανακοίνωση του ΕΣΡ για το Big Brother: Περισσότερες από 200 καταγγελίες – Σχηματίσθηκε φάκελος

Στο σάλο που έχει προκαλέσει δήλωση του παίκτη του Big Brother Αντώνη Αλεξανδρίδη περί «βιασμού», o οποία οδήγησε στην αποχώρησή του από το ριάλιτι, αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Το ΕΣΡ, μετά τις επικρίσεις για τη μη τοποθέτησή του, σημειώνει πως η σιωπή του απέναντι στις καταγγελίες εκπορεύεται από τη νομική του υποχρέωση και αναφέρει πως έχει λάβει περισσότερες από 200 καταγγελίες για το θέμα και πως έχει σχηματιστεί φάκελος και έχει οριστεί εισηγητής για τη διερεύνησή του.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά τη διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου.

Κάποιοι από τους καταγγέλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται «γιατί σιωπα το ΕΣΡ», η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά!

Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί — μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών — μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία έχει ήδη εκφρασθεί.

Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής».

Διαβάστε ακόμη: Big Brother: Παίκτρια βιάστηκε από συμπαίκτη της ενώ ήταν αναίσθητη – Την επόμενη ημέρα της το έδειξαν σε βίντεο

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: