Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Έβρου σε αναφορά του Γιώργου Ντόλιου

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Έβρου σε αναφορά του Γιώργου Ντόλιου
Με μεγάλη έκπληξη ακούσαμε σε τηλεοπτική εκπομπή σε τοπικό Μ.Μ.Ε. τον βουλευτή Έβρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γεώργιο Ντόλιο να αναφέρει μεταξύ άλλων «…εγώ προσωπικά, δεν πιστεύω ότι ένας που είναι μέχρι τα μπούνια του ΔΕΞΙΟΣ να το πω έτσι, ότι είναι δυνατόν να διέπεται και από τόσο μεγάλες ευαισθησίες που έχουν σχέση με το περιβάλλον…»!
Αρχικά, να εκφράσουμε την θλίψη μας που βασικά συστατικά της κοινωνικής κρίσης αδυνατούν να συλλάβουν τους οιωνούς της σημερινής συγκυρίας και συνεχίζουν στο οικείο τους μονοπάτι της καθεστωτικής νοοτροπίας και του διχασμού της κοινωνίας

με ετικέτες όπως Δεξιός και Αριστερός. Αυτός ο προσδιορισμός αποτελεί προϊόν ξεπερασμένης ιδεοληψίας και είναι μη συμβατός με την προσπάθεια μετασχηματισμού της κοινωνίας μακριά από εθνικές διχαστικές λογικές του παρελθόντος.
Αναφορικά με το ζήτημα της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, είναι άκρως ουτοπική, προσβλητική και με προπαγανδιστική διάθεση η ιδιοκτησιακή αντίληψη μιας έννοιας που ξεπερνά όλους μας, όπως είναι αυτή του Περιβάλλοντος. Όσοι, ως ημιμαθείς, επιμένουν να κομίζουν κομματικές σημαίες σε τέτοιου επιπέδου ζητήματα σηματοδοτούν την πνευματική ασθένεια της χώρας μας. Εκτός, αν η συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση προέκυψε από κάποια έρευνα αγοραστικής επιλογής μεταξύ λαμπτήρων οικολογικού φθορισμού και πυρακτώσεως.
Ευχόμαστε ολόψυχα η συγκεκριμένη τοποθέτηση να είναι είτε μια άγαρμπη λεκτική αναφορά είτε μια ατυχής στιγμή του βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σε διαφορετική περίπτωση, αφού αποδεικνύεται λάτρης των λαϊκών ρήσεων, στο θέμα της περιβαλλοντικής ευαισθησίας θα του λέγαμε «εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι».
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου
Πηγή: www.radiomax.gr

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: