Ανακοίνωση Σαμαρά για κοινωνική κατοικία προς τους Άστεγους

Πρώτη τέτοια πρωτοβουλία είναι η δημιουργία ενός πρότυπου Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Αστέγων

Ανακοίνωση Σαμαρά για κοινωνική κατοικία προς τους ΆστεγουςΟ Αντώνης ανακοίνωσε τη θέσπιση της κοινωνικής κατοικίας για τους Άστεγους με απώτερο στόχο την κοινωνική τους επανένταξη.Με την θέσπιση της κοινωνικής κατοικίας, το δημόσιο θα μπορεί να αξιοποιήσει οποιοδήποτε ακίνητο διαθέτει προκειμένου να στεγάσει άστεγους.

Οπώς τόνισε ο πρωθυπουργός το ζητούμενο είναι να εξακριβωθεί τι μπορεί να δώσει το ίδιο το στους πολίτες που υποφέρουν χωρίς να προβεί σε ξόδεμα χρημάτων που δεν υπάρχουν.Για το λόγο αυτό η θέσπιση της κοινωνικής κατοικίας θα γίνει σε δύο άξονες.Ο πρώτος άξονας είναι να αξιοποιηθεί άμεσα όποιο ακίνητο υπάρχει στη δικαιοδοσία του δημοσίου.

Ο δεύτερος άξονας είναι η συνεργασία και ο συντονισμός με την ιδιωτική πρωτοβουλία.Αυτός ο άξονας δράσης θα περιλαμβάνει δωρεές που θα κάνουν μεγάλα ιδρύματα αλλά και αστικές εταιρείες και ομάδες πολιτών που θα αναλαμβάνουν κοινωνική δράση.Εξάλλου πρόσφατα ψηφίστηκε νέα νομοθεσία που θα διευκολύνει τις δωρεές αυτές των ιδιωτών για κοινωφελείς λόγους, χωρίς να υπάρχουν φορολογικά βάρη.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά στην προσπάθεια αυτή θα πρέπει να συνδράμει και η τοπική αυτοδιοίκηση, που όπως επισήμανε θα μπορεί να αναδείξει το κοινωνικό της ρόλο.

Πρώτη τέτοια πρωτοβουλία είναι η δημιουργία ενός πρότυπου Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Αστέγων.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι με ιδιωτική πρωτοβουλία, ανακαινίζεται το Δρακοπούλειο Κέντρο που βρίσκεται στην πλατεία Βάθης. Σε ενάμιση μήνα περίπου θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει.Στους αστέγους που φιλοξενούνται, θα παρέχεται στέγαση, σίτιση, ιατρική φροντίδα αλλά και κοινωνική μέριμνα.Αρχικά το Κέντρο  Άμεσης Βοήθειας Αστέγων αναμένεται να φιλοξενεί 80 άτομα για διάστημα έως τις 20 μέρες ενώ μετά θα μεταφέρονται σε άλλους χώρους βραχυχρόνιας φιλοξενίας ή σε διαμερίσματα προστατευόμενα,  με απώτερο στόχο την κοινωνική τους επανένταξη.

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: