Ανακοινώσεις των φορέων απεξάρτησης κατά της "μεταφοράς και φροντίδας" των ναρκομανών στην Αμυγδαλέζα

Ανακοινώσεις των φορέων απεξάρτησης κατά της "μεταφοράς και φροντίδας" των ναρκομανών στην Αμυγδαλέζα

Από τους 132 χρήστες που προσήχθησαν,οι 56 ήταν αλλοδαποί..
Για διαπόμπευση κάνουν λόγο οι φορείς απεξάρτησης..
Διαβάστε την ανακοίνωση της και μετά ξαναρίξτε μια ματιά στη φωτογραφία..Αν αυτό είναι ανθρώπινο δικαίωμα και μη διαπόμπευση..τότε καλά θα κάνουν αυτοί που έγραψαν την ανακοίνωση να επανεξετάσουν τις θεωρίες τους περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων..
Διότι και οι υπόλοιποι πολίτες που ζούνε και εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας και δεν είναι χρήστες έχουν κι αυτοί ανθρώπινα δικαιώματα..
Και όλα αυτά τα κανείς δεν νοιάζεται σε τι καθεστώς τρόμου και ασχήμιας ζούνε αυτοί οι άνθρωποι..
Μετά τη χθεσινοβραδινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ με τις συλλήψεις εξαρτημένων ατόμων στο κέντρο της Αθήνας και τη μεταφορά τους στο κέντρο της Αμυγδαλέζας, έχει ξεσπάσει κόντρα μεταξύ της αστυνομίας και των φορέων απεξάρτησης. 

 Με ανακοίνωσή της, η Αστυνομία ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν ανθρωπιστικό χαρακτήρα και θα συνεχιστούν. 

 “Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, διατέθηκαν χθες το βράδυ αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σε συνεργασία με υγειονομικές μονάδες του Υπουργείου Υγείας προέβησαν στη μεταφορά και παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης σε τοξικοεξαρτώμενα άτομα.

Συγκεκριμένα από διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας μεταφέρθηκαν, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα Αττικής, 132 άτομα, τα οποία έχρηζαν βοήθειας και υγειονομικής περίθαλψης. Ειδικότερα μεταφέρθηκαν 76 ημεδαποί (54 άντρες και 22 γυναίκες) και 56 αλλοδαποί (44 άντρες και 12 γυναίκες).
 Στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας τους χορηγήθηκαν σάντουιτς, ζεστή σούπα και φιάλες νερού.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά δράσεις για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών συνδυάζονται με δράσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα και υγειονομικής περίθαλψης. Οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν με σκοπό την αντιμετώπιση των ναρκωτικών και την αναβάθμιση του κέντρου της Πρωτεύουσας”.

 Από την πλευρά τους, οι φορείς απεξάρτησης σε κοινή ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για διαπόμπευση και στιγματισμό των εξαρτημένων ατόμων.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: 

“Η επιχείρηση «ΘΕΤΙΣ» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που, σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, βρίσκεται σε εξέλιξη από την Αστυνομία για την “περισυλλογή” και μεταφορά εξαρτημένων στην Αμυγδαλέζα για καταγραφή και ιατρικές εξετάσεις, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, βρίσκει τους φορείς απεξάρτησης κατηγορηματικά αντίθετους και μεγαλώνει την ανησυχία τους για το μέλλον της κοινωνικής φροντίδας στη χώρα μας. Άλλη μια φορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια των πιο αδύναμων γίνονται κουρελόχαρτο στην της κρίσης.

Μετά τον Ξένιο Δία, τη διαπόμπευση των οροθετικών εκδιδόμενων γυναικών και τις επιχειρήσεις- σκούπα, το περιστατικό αυτό γίνεται ακόμα ένας μελανός κρίκος στο φαύλο κύκλο που βαθαίνει την κοινωνική αδικία και την κοινωνική . Ενέργειες όπως αυτή, που υιοθετούνται με το πρόσχημα της δημόσιας υγείας και ασφάλειας, παραβιάζουν τις διεθνείς συμβάσεις, το σύνταγμα και το νόμο και οδηγούν την κοινωνία μας σε αδιέξοδο.

Την ώρα που η κρίση επιδεινώνει την κατάσταση των χρηστών μέρα με τη μέρα και οδηγεί περισσότερους ανθρώπους στη χρήση και το περιθώριο, περιμένει κανείς η Πολιτεία να ανταποκριθεί με μέτρα πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης, θεραπείας και επανένταξης. Αντίθετα, αυτού του είδους η τιμωρητική πολιτική, που στιγματίζει, διαπομπεύει και σπρώχνει πιο βαθιά στο περιθώριο, δεν έχει θέση σε ένα δικαίου, κάνει βαθύτερα τα ρήγματα της ελληνικής κοινωνίας και μεγαλώνει τα προβλήματά της.

 Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ)
Ψυχιατρικό Αττικής,
 Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης,
Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα ΑΡΓΩ
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσ/νίκης,
Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων ΙΑΝΟΣ”.

Ανακοινώσεις των φορέων απεξάρτησης κατά της "μεταφοράς και φροντίδας" των ναρκομανών στην Αμυγδαλέζα

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: